« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

PJ Cluj-Napoca. Efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, tăinuire. Trimitere în judecată
20.10.2015 | Georgiana-Camelia LUCIU, Mădălina MIHALCEA

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

PJ Cluj-Napoca. Efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, tăinuire. Trimitere în judecată.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:
O. C. I., arestat preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos (treisprezece acte materiale) şi de tentativă la efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos (trei acte materiale);
A. I., sub control judiciar, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire şi efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, sub forma complicităţii (trei acte materiale).

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
În perioada august – 15 septembrie 2015, inculpatul O. C. I., în vârstă de 16 ani, a folosit, în mod neautorizat, date de identificare ale cardurilor bancare emise de către diferite unităţi bancare unui număr de 16 titulari de pe întreg teritoriul României. Astfel, inculpatul a efectuat sau a încercat să efectueze transferuri frauduloase de fonduri din conturile bancare ale acestora, în scopul achiziţionării de produse de telecomunicaţii şi IT (în special telefoane mobile de ultimă generaţie), al transferării de bani, al creditării unor conturi virtuale pentru convertirea monedei centralizate în monedă digitală, al reîncărcării cartelelor telefonice, precum şi pentru achiziţionarea de jocuri electronice.
În activitatea sa, inculpatul minor a încercat să efectueze, în mod fraudulos, în mediul online, tranzacţii financiare în sumă totală de 96.210,18 lei şi 40,48 dolari, reuşind producerea unui prejudiciu de 63.569,14 lei şi 31,61 dolari.
Marea majoritate a telefoanelor din game de lux au fost vândute inculpatului A. I. la jumătate de preţ faţă de cel de cumpărare, acesta continuând să achiziţioneze de la inculpatul minor bunurile, inclusiv după ce a aflat despre modalitatea ilicită de dobândire a produselor, asigurându-l totodată pe inculpatul O. C. I. de tăinuirea pe viitor a bunurilor.
În acest context, în perioada 8-15 septembrie 2015, inculpatul A. I. a dobândit produse achiziţionate prin efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase în dauna a trei dintre persoanele vătămate.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Cluj-Napoca.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate, în niciun fel, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Mădălina Mihalcea

 
Secţiuni: Comunicate parchete, Cyberlaw, Drept penal, Telecom | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD