Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PJ Cluj-Napoca. Efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, tăinuire. Trimitere în judecată


20 octombrie 2015 | Georgiana-Camelia LUCIU, Mădălina MIHALCEA
Secţiuni: Activitate parchete, Cyberlaw, Drept penal, Telecom
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

PJ Cluj-Napoca. Efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, tăinuire. Trimitere în judecată.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:
O. C. I., arestat preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos (treisprezece acte materiale) şi de tentativă la efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos (trei acte materiale);
A. I., sub control judiciar, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire şi efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, sub forma complicităţii (trei acte materiale).

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
În perioada august – 15 septembrie 2015, inculpatul O. C. I., în vârstă de 16 ani, a folosit, în mod neautorizat, date de identificare ale cardurilor bancare emise de către diferite unităţi bancare unui număr de 16 titulari de pe întreg teritoriul României. Astfel, inculpatul a efectuat sau a încercat să efectueze transferuri frauduloase de fonduri din conturile bancare ale acestora, în scopul achiziţionării de produse de telecomunicaţii şi IT (în special telefoane mobile de ultimă generaţie), al transferării de bani, al creditării unor conturi virtuale pentru convertirea monedei centralizate în monedă digitală, al reîncărcării cartelelor telefonice, precum şi pentru achiziţionarea de jocuri electronice.
În activitatea sa, inculpatul minor a încercat să efectueze, în mod fraudulos, în mediul online, tranzacţii financiare în sumă totală de 96.210,18 lei şi 40,48 dolari, reuşind producerea unui prejudiciu de 63.569,14 lei şi 31,61 dolari.
Marea majoritate a telefoanelor din game de lux au fost vândute inculpatului A. I. la jumătate de preţ faţă de cel de cumpărare, acesta continuând să achiziţioneze de la inculpatul minor bunurile, inclusiv după ce a aflat despre modalitatea ilicită de dobândire a produselor, asigurându-l totodată pe inculpatul O. C. I. de tăinuirea pe viitor a bunurilor.
În acest context, în perioada 8-15 septembrie 2015, inculpatul A. I. a dobândit produse achiziţionate prin efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase în dauna a trei dintre persoanele vătămate.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Cluj-Napoca.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate, în niciun fel, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Mădălina Mihalcea

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro