Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Ziua Europeană a Justiției la CSM
20.10.2015 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității luni, 19 octombrie 2015, un comunicat cu privire la evenimentele organizate de Ziua Europeană a Justiţiei.

Comunicatul integral:

„Cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei, celebrată în întreaga Europă în data de 25 octombrie a fiecărui an, Consiliul Superior al Magistraturii şi instanţele de judecată organizează mai multe activităţi destinate a apropia justiţia de cetăţeni, pentru a-i ajuta să fie mai bine informaţi despre drepturile lor şi modalitatea de funcţionare a justiţiei de zi cu zi.

În cadrul acestor evenimente, Consiliul Superior al Magistraturii lansează, în premieră, un concurs de eseuri cu tema „Justiţia prin ochii tinerilor”, destinat elevilor de liceu din Bucureşti.

Scopul concursului este de a identifica perspectiva tinerilor de liceu asupra justiţiei în vederea dezvoltării unor programe de educaţie juridică în şcoli, adecvate pentru acest nivel de învăţământ.

Sunt invitaţi să participe elevii liceelor din Bucureşti. Eseul va avea cel mult trei pagini scrise cu font Times New Roman de 12, la rând de 1.5, fără adaos de spaţiu după paragraf. De asemenea, va conţine o pagină de copertă care să indice: titlul eseului, numele şi prenumele autorului, adresa de e-mail, numărul de telefon, numele liceului, precum şi acordul de publicare a materialului pe pagina web a Consiliului Superior al Magistraturii www.csm1909.ro. Eseurile trebuie să fie originale, scrise de o singură persoană si să nu fi fost publicate.

Premiul concursului constă într-o sesiune de educaţie juridică susţinută de reprezentanţi ai Consiliului Superior al Magistraturii în liceul la care învaţă elevul câştigător.

Câştigătorul va fi ales de către un juriu format din reprezentanţi ai Consiliului, în conformitate cu respectarea temei şi originalitatea materialului.

Elevii care doresc să participe la concurs vor transmite eseurile în formatul menţionat pe adresa de e-mail: csm-presa@csm1909.ro până la data de 2 noiembrie 2015, inclusiv.

Castigatorii vor fi anunţaţi la finalul lunii noiembrie 2015 pe site-ul www.csm1909.ro.

De asemenea, în data de 23 octombrie 2015, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii din Bucureşti, Calea Plevnei nr. 141B, sector 6, vor fi primite grupuri de studenţi din cadrul Facultăţilor de Drept ale universităţilor acreditate, interesaţi de activitatea justiţiei şi a Consiliului.

Facultăţile de Drept interesate de acest program pot transmite lista participanţilor (maximum 15 studenţi pentru fiecare facultate) la adresa de e-mail csm-presa@csm1909.ro până la data de 21 octombrie 2015. Aceste manifestări sunt deschise şi pentru reprezentanţii mass media, care vor confirma participarea în aceleaşi condiţii.

La aceeaşi dată, cetăţenii interesaţi sunt aşteptaţi să participe la evenimentele organizate de instanţele judecătoreşti din întreaga ţară cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei, care vor fi anunţate pe paginile web ale fiecărei instanţe.

Ziua Europeană a Justiţiei este sărbătorită începând cu anul 2003 la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene şi este destinată cetăţenilor, studenţilor şi persoanelor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul justiţiei, scopul activităţilor desfăşurate fiind de a aduce justiţia în atenţia acestora şi de a reaminti că aceasta este un serviciu pentru cetăţeni.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate