Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Prof. Richard Andrew Lawson în vizită la INM

20.10.2015 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Institutul Național al Magistraturii a dat publicității vineri, 16 octombrie 2015, un comunicat cu privire la vizita profesor Richard Andrew Lawson, Decanul Facultății de Drept din cadrul Universității din Leiden, Regatul Țărilor de Jos, specialist reputat în drept european și protecția europeană a drepturilor omului.

Profesorul a fost primit la sediul INM de către jud. Octavia Spineanu-Matei – director, judecător Ana-Maria Garofil – director adjunct și Andra Ghebri – șef departament formare inițială, care i-au prezentat modul de organizare și funcționare a INM și activitățile specifice, în linii generale.

În continuarea acestei activități, invitatul a susținut, pentru auditorii de justiție ai INM, o conferință cu durata de două ore și jumătate, cu tema „Human Rights Protection Before the National Courts, the Court of Justice and the European Court of Human Rights in Respect of Discrimination Matters.” Această activitate a fost inclusă în programul de formare inițială pentru anul 2015-2016.

Evenimentul a constituit un prilej unic pentru auditorii de justiție de a intra în dialog cu un reputat profesor și specialist internațional. Tema conferinței a fost una de actualitate, în contextul Avizului Consultativ al CJUE nr. 2/13 din 18 decembrie 2014, venind în completarea formării de care au beneficiat, în domeniu, auditorii de justiție pe parcursul primul an de studiu.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week