Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Judecător cercetat disciplinar pentru exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă


20 octombrie 2015 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Drept penal, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Inspecția Judiciară a dat publicității vineri, 16 octombrie 2015, un comunicat cu privire la exercitarea acțiunii disciplinare față de un judecător.

Inspectorii judiciari au dispus, prin rezoluţia din 2 octombrie 2015, exercitarea acţiunii disciplinare faţă de Octavian Chirilă, judecător la Judecătoria Cluj-Napoca, pentru abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. t), teza a II-a – „exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă” din Legea nr. 303/2004.

În motivarea acţiunii disciplinare s-a reţinut că judecătorul nu a respectat, din gravă neglijenţă, normele procedurale privind termenul de înaintare a contestaţiei împotriva încheierii prin care a fost menţinută arestarea preventivă, precum şi verificarea subzistenţei temeiurilor care au determinat menţinerea acestei măsuri preventive, împrejurări ce au condus la punerea în libertate a unui inculpat.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro