Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Judecător cercetat disciplinar pentru exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă


20 octombrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Inspecția Judiciară a dat publicității vineri, 16 octombrie 2015, un comunicat cu privire la exercitarea acțiunii disciplinare față de un judecător.

Inspectorii judiciari au dispus, prin rezoluţia din 2 octombrie 2015, exercitarea acţiunii disciplinare faţă de Octavian Chirilă, judecător la Judecătoria Cluj-Napoca, pentru abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. t), teza a II-a – „exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă” din Legea nr. 303/2004.

În motivarea acţiunii disciplinare s-a reţinut că judecătorul nu a respectat, din gravă neglijenţă, normele procedurale privind termenul de înaintare a contestaţiei împotriva încheierii prin care a fost menţinută arestarea preventivă, precum şi verificarea subzistenţei temeiurilor care au determinat menţinerea acestei măsuri preventive, împrejurări ce au condus la punerea în libertate a unui inculpat.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică