Varia
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Activitatea Avocatului Poporului în Trimestrul al III-lea din 2015
20.10.2015 | JURIDICE.ro

Avocatul Poporului a dat publicității luni, 19 octombrie 2015, un comunicat, semnat de Andreea Băicoianu, Consilier şef Birou analiză acte normative, relații externe și comunicare, cu privire la activitatea instituției în Trimestrul al III-lea al anului 2015.

Au fost acordate 3.741 audienţe, dintre care 508 la sediul central şi 3.233 la birourile teritoriale. De asemenea, au fost soluţionate, potrivit competenţei legale, 3.137 petiţii. Dintre acestea, 819 petiţii au fost soluţionate de către birourile teritoriale ale instituţiei Avocatul Poporului, restul de 2.318 fiind soluţionate la sediul central.

Au fost efectuate 40 anchete, privind: protecția copiilor și a tinerilor și protecția peroanelor cu handicap, dreptul de proprietate privată, dreptul de petiționare și dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică, libertatea conștiinței, protecția copiilor și a tinerilor, dreptul la ocrotirea sănătății și protecția copiilor și a tinerilor, dreptul la ocrotirea sănătății, dreptul la un nivel de trai decent și protecția persoanelor cu handicap, dreptul la viaţă intimă, familială şi privată şi dreptul la ocrotirea sănătăţii, dreptul la informație și dreptul de proprietate privată etc.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în 32 de cazuri, ca urmare a informațiilor apărute în mass-media. A fost ridicată direct de Avocatul Poporului excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor Anexei nr. 330 a Legii nr. 45/2009 privind organizarea şi funcţionarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Siseşti” şi a sistemului de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii şi industriei alimentare, cu modificările și completările ulterioare.

Au fost formulate, la solicitarea Curţii Constituţionale, 176 puncte de vedere privind excepţiile de neconstituţionalitate.


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.