« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 
 1 comentariu

ICCJ. Condițiile exercitării dreptului de reprezentare de către administratorii societății
21.10.2015 | Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Corporate, Jurisprudența ÎCCJ | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în conformitate cu dispozițiile art. 701 din Legea nr. 31/1990, actele de dispoziţie asupra bunurilor societăţii se încheie de către reprezentanţii legali în temeiul puterilor conferite, după caz, prin lege sau actul constitutiv sau hotărârile organelor statutare, nefiind necesară o procură specială și neimpunând-se ca procura să îmbrace forma autentică nici chiar în acele situaţii în care, potrivit legii, actele de dispoziţie se încheie în mod obligatoriu în formă autentică. În speță, la încheierea unui contract de ipotecă, societatea a fost reprezentată doar de către unul dintre administratori, această reprezentare respectând dispoziţiile Legii nr. 31/1990 şi actul constitutiv, administratorii putând lucra atât împreună, cât și separat. Înalta Curte a reținut că, potrivit legii şi actului constitutiv, nu era necesară hotărârea adunării generale a asociaţilor ori a celuilalt administrator, ceea ce echivalează cu existenţa consimţământului la încheierea actului. (Decizia nr. 731 din 5 martie 2015 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect constatare nulitate absolută contract de ipotecă)

Corina Cioroabă

 
Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD