Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Jud. dr. Camelia Toader, invitat de onoare al conferinței EuRoQuod
21.10.2015 | JURIDICE.ro

Institutul Național al Magistraturii a dat publicității vineri, 16 octombrie 2015, un comunicat cu privire la cea de-a VIII-a conferință a EuRoQuod, rețeaua națională de judecători coordonatori în materia dreptului Uniunii Europene, ce a avut loc la Curtea de Apel Alba Iulia, în perioada 15-16 octombrie 2015.

Profesor dr. Camelia Toader, judecător la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, a fost invitat de onoare, aceasta referindu-se în prelegerea sa la succesul metodelor de lucru ale CJUE.

Lucrările au fost deschise de către judecător Alexandra Iuliana Paștiu, președintele Curții de Apel Alba Iulia, gazda evenimentului.

În prima zi a conferinței, subsecretarul de stat Horațiu Răzvan Radu, Agent al Guvernului României pentru Curtea de Justiție a Uniunii Europene, a prezentat problemele de actualitate din perspectiva Agentului guvernamental.

Discuțiile au continuat cu prezentarea lui Asztalos Csaba, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, care a răspuns invitației membrilor rețelei și a dezbătut problemele actuale în materia nediscriminării.

Bogdan Dumitrache, formator al Institutului Național al Magistraturii, a abordat problema clauzelor abuzive în contractele încheiate cu consumatorii, cu sublinierea aspectelor rezultate din jurisprudența recentă a CJUE.

De asemenea, în cadrul lucrărilor conferinței, judecător Liliana Palihovici, membru în EuRoQuod de la Curtea de Apel Iași, a analizat jurisprudența recentă a CJUE în materia Regulamentului (CE) nr. 44/2001 privind competența judiciară, recunoașterea și executarea hotărârilor în materie civilă și comercială. Problematica recunoașterii reciproce a sancțiunilor financiare a fost expusă de către judecător Diana Sima, membru în EuRoQuod de la Tribunalul Alba.

Participanții la conferință s-au bucurat de prezența lui Richard Himmer, referent juridic la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, care a avut o intervenție privind protecția mediului în statele membre din perspectiva jurisprudenței recente a Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Dezbaterile au fost moderate de către judecător Gabriela Florescu, formator al INM, care a intervenit pe parcursul lucrărilor conferinței și cu o prezentare în domeniul cooperării judiciare civile – Regulamentul (UE) nr.650/2012 privind competența, legea aplicabilă, recunoașterea și executarea hotărârilor judecătorești și acceptarea și executarea actelor autentice în materie de succesiuni și privind crearea unui certificat european de moștenitor.


Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.