« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members

STOICA & Asociații sprijină bursa Magna Carta acordată de „The Honourable Society of the Inner Temple”, Londra
22.10.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Foto 1Cu ocazia aniversării a 800 de ani de la adoptarea Magna Carta Libertatum, document ce constituie fundamentul statului de drept în sistemul de drept anglo-saxon, luni, 19 octombrie 2015, la Biblioteca Centrală Universitară, „The Honourable Society of the Inner Temple”, Londra, în cooperare cu Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord și cu Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti a organizat conferinţa „Statul de drept şi Magna Carta”.

Conferinţa s-a bucurat de prezenţa Preşedintelui României, domnul Klaus Werner Johannis, care a ţinut un discurs despre importanţa consolidării democraţiei și a statului de drept în România. Au fost susţinute alocuţiuni de către reprezentanţi ai corpului diplomatic şi de reputaţi practicieni ai dreptului din Marea Britanie şi din România.

Foto 2În cadrul conferinţei a fost prezentată publicului o copie a Magna Carta, donată Bibliotecii Centrale Universitare şi a fost lansată bursa Magna Carta, susţinută de societatea de avocati STOICA & Asociații. Bursa Magna Carta va fi acordată anual unui număr de doi studenţi români, absolvenţi ai facultăţilor de drept de stat din România. Câştigătorii bursei vor avea ocazia să cunoască sistemul de drept din Marea Britanie, prin participarea lor la cursurile unor facultăţi de renume şi printr-o practică desfăşurată într-o societate de avocatură de prestigiu din Londra.

Doamna Cristiana I. Stoica, Founding Partner, STOICA & Asociații, a prezentat bursa Magna Carta, declarând că „este o mare onoare pentru STOICA & Asociații să participe la acest eveniment şi să susţină acordarea bursei de excelenţă Magna Carta. Dacă dorim să avem stat de drept în România, trebuie să susţinem tânăra generaţie. Este un proces de durată, pentru că funcţionarea unui stat de drept presupune un efort continuu, din partea fiecăruia dintre noi, şi în special, din partea practicienilor dreptului. De aceea, STOICA & Asociații este onorată să contribuie la acordarea acestei burse şi sunt convinsă că cei doi studenţi selectaţi vor dovedi că sunt competenţi şi pasionaţi de drept. Această bursă va fi o experienţă unică de viaţă pentru studenţi, dar reprezintă şi un beneficiu pentru noi toţi.

Pentru a vizualiza înregistrarea completă a conferinţei accesaţi link-ul.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.