Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

Înfiinţarea Comitetului Interministerial pentru Achiziţii Publice
22.10.2015 | Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Achiziții publice, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 778 din data de 19 octombrie 2015 a fost publicată Decizia prim-ministrului nr. 236/2015 privind înfiinţarea Comitetului Interministerial pentru Achiziţii Publice.

Prin Decizia prim-ministrului, se înfiinţează Comitetul Interministerial pentru Achiziţii Publice, având următoarele atribuții:
– monitorizează stadiul implementării măsurilor stabilite prin Strategia naţională în domeniul achiziţiilor publice, cu încadrarea în indicatori;
– sprijină Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice în vederea implementării măsurilor stabilite prin Strategia naţională în domeniul achiziţiilor publice şi în promovarea politicilor în domeniul achiziţiilor publice;
– asigură coordonarea şi coerenţa procesului de implementare a Strategiei naţionale în domeniul achiziţiilor publice, în special în domeniile gestionate de ministerele, organele de specialitate şi instituţiile administraţiei publice centrale care fac parte din Comitet, în acord cu angajamentele internaţionale asumate de către Guvern, în special în relaţia cu Comisia Europeană;
– asigură îndrumare strategică pentru dezvoltarea funcţiilor şi politicilor în sistemul de achiziţii publice în legătură directă cu piaţa, în baza unor consultări periodice cu partenerii externi şi cu societatea civilă.

Conducerea Comitetului este asigurată de către ministrul finanţelor publice, care poate delega această atribuţie preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice.

Şedinţele Comitetului au loc în prezenţa majorităţii membrilor. Comitetul adoptă hotărâri prin consens. În cazul în care nu se obţine consensul privind măsurile propuse, Comitetul va transmite o informare prim-ministrului, care va decide în condiţiile legii.

Hotărârile Comitetului sunt obligatorii pentru ministerele, organele de specialitate şi instituţiile administraţiei publice centrale care fac parte din Comitet.

Comitetul are următoarea componență: Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), Agenţia pentru Agenda Digitală a României (AADR), Cancelaria Primului-Ministru (CPM), Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului (MECT), Ministerul Finanţelor Publice (MFP), Ministerul Fondurilor Europene (MFE), Ministerul Justiţiei (MJ), Secretariatul General al Guvernului (SGG).

Corina Cioroabă

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti