Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Mediere
Mediere
DezbateriCărţiProfesionişti

Ziua Europeană a Justiției Civile la Curtea de Apel Timișoara / 23 octombrie 2015


22 octombrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Curtea de Apel Timișoara a dat publicității miercuri, 21 octombrie 2015, un comunicat cu privire la activitățile programate cu ocazia Zilei Europene a Justiției Civile.

La data de 25 octombrie a fiecărui an, în Europa se celebrează Ziua Justiţiei Civile Europene, eveniment prin care justiţia civilă este adusă în atenţia cetăţenilor, cu scopul de a apropia justiţia de beneficiarii ei, prin a-i ajuta să fie mai bine informaţi cu privire la drepturile lor precum şi modalitatea de funcţionare a sistemului judiciar, a mecanismelor acestuia şi în final, pentru a face sistemul transparent şi de a facilita accesul justiţiabililor la actul de justiţie.

În acest context, în data de 23 octombrie 2015, începând cu ora 10:00, Curtea de Apel Timişoara organizează o Masa Rotundă în parteneriat cu Corpul Profesional al Mediatorilor din judeţul Timiş, reprezentaţi de Dionisie Truşculescu – Preşedinte, precum şi de Rodica Cojan şi Gabriela-Camelia Ilin – Vicepreşedinţi ai Corpului Profesional al Mediatorilor din judeţul Timiş.

Acest dialog profesional şi instituţional face parte dintr-un amplu proiect de parteneriat dintre Curtea de Apel Timişoara şi Corpul Profesional al Mediatorilor din judeţul Timiş şi are menirea de a pune în aplicare şi de a eficientiza strategiile prin care medierea să devină a o alternativă viabilă pentru soluţionarea litigiilor în România.

Printre temele care vor fi discutate amintim: Medierea ca alternativă la judecată, Procedura de medierea propriu-zisă, Acordul de mediere, Cerinţele de formare ale mediatorului, Criterii de evaluare și acreditare.

De asemenea, Curtea de Apel Timişoara mai marchează acest eveniment şi prin deschiderea porţilor Palatului de Justiţie pentru tinerii timişoreni, astfel că elevi de la Şcoala generală nr. 16, Liceul Nikolaus Lenau precum şi studenţi de la Facultăţile de drept din Timişoara vor avea oportunitatea de a cunoaşte îndeaproape, cu ajutorul unei echipe de judecători, mecanismul de funcţionare al sistemului judiciar din România, organizarea instanţelor precum şi procesul de management al dosarelor, după cum alţi judecători se vor deplasa în aceeaşi zi la o serie de şcoli gimnaziale din Timişoara pentru o oră de educaţie civică-juridică.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii