Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Ziua Europeană a Justiției Civile la Curtea de Apel Timișoara / 23 octombrie 2015
22.10.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Timișoara a dat publicității miercuri, 21 octombrie 2015, un comunicat cu privire la activitățile programate cu ocazia Zilei Europene a Justiției Civile.

La data de 25 octombrie a fiecărui an, în Europa se celebrează Ziua Justiţiei Civile Europene, eveniment prin care justiţia civilă este adusă în atenţia cetăţenilor, cu scopul de a apropia justiţia de beneficiarii ei, prin a-i ajuta să fie mai bine informaţi cu privire la drepturile lor precum şi modalitatea de funcţionare a sistemului judiciar, a mecanismelor acestuia şi în final, pentru a face sistemul transparent şi de a facilita accesul justiţiabililor la actul de justiţie.

În acest context, în data de 23 octombrie 2015, începând cu ora 10:00, Curtea de Apel Timişoara organizează o Masa Rotundă în parteneriat cu Corpul Profesional al Mediatorilor din judeţul Timiş, reprezentaţi de Dionisie Truşculescu – Preşedinte, precum şi de Rodica Cojan şi Gabriela-Camelia Ilin – Vicepreşedinţi ai Corpului Profesional al Mediatorilor din judeţul Timiş.

Acest dialog profesional şi instituţional face parte dintr-un amplu proiect de parteneriat dintre Curtea de Apel Timişoara şi Corpul Profesional al Mediatorilor din judeţul Timiş şi are menirea de a pune în aplicare şi de a eficientiza strategiile prin care medierea să devină a o alternativă viabilă pentru soluţionarea litigiilor în România.

Printre temele care vor fi discutate amintim: Medierea ca alternativă la judecată, Procedura de medierea propriu-zisă, Acordul de mediere, Cerinţele de formare ale mediatorului, Criterii de evaluare și acreditare.

De asemenea, Curtea de Apel Timişoara mai marchează acest eveniment şi prin deschiderea porţilor Palatului de Justiţie pentru tinerii timişoreni, astfel că elevi de la Şcoala generală nr. 16, Liceul Nikolaus Lenau precum şi studenţi de la Facultăţile de drept din Timişoara vor avea oportunitatea de a cunoaşte îndeaproape, cu ajutorul unei echipe de judecători, mecanismul de funcţionare al sistemului judiciar din România, organizarea instanţelor precum şi procesul de management al dosarelor, după cum alţi judecători se vor deplasa în aceeaşi zi la o serie de şcoli gimnaziale din Timişoara pentru o oră de educaţie civică-juridică.


Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.