Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 
 1 comentariu

Curtea de Apel Craiova a formulat o trimitere preliminară în materia ajutorului de stat. UPDATE: Trimiterea a fost înregistrată la Curtea de Justiție. UPDATE: Hotărârea Curții
27.07.2017 | Daniel-Mihail ȘANDRU

JURIDICE - In Law We Trust

27 iulie 2017: Prin Ordonanța din 22 iunie 2017, Curtea de Justiție a declarat trimiterile inadmisibile în cauzele conexate Fondul Proprietatea, C‑556/15 și C‑22/16Cererile de decizie preliminară introduse de Curtea de Apel Craiova, prin decizia din 13 octombrie 2015, și de Tribunalul București, prin decizia din 3 iulie 2015, sunt în mod vădit inadmisibile.

*

2 noiembrie 2015: Cererea instanței române a fost înregistrată la Curtea de Justiție a Uniunii Europene: C-556/15, Fondul Proprietatea.

***

22 octombrie 2015: Curtea de Apel Craiova a formulat o nouă trimitere preliminară în materia ajutorului de stat.

Potrivit încheierii din 13 octombrie 2015, textul trimiterii este următorul:
Art. 107 TFUE trebuie interpretat în sensul că participarea Societăţii COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA SA la capitalul social al societăţii de proiect HIDRO TARNIŢA SA ce are ca obiect constituirea şi operarea HIDROCENTRALEI TARNIŢA-LĂPUŞTEŞTI reprezintă ajutor de stat pentru producătorii de energie eoliană şi fotovoltaică în condiţiile în care scopul declarat al proiectului este acela de a asigura condiţiile optime pentru instalarea unei puteri mai mari în centralele care produc aceste tipuri de energie, respectiv: (i) este o măsură finanţată de stat sau prin intermediul resurselor de stat; (ii) are caracter selectiv şi (iii) poate afecta schimburile comerciale între statele membre.
În cazul unui răspuns afirmativ, acest ajutor de stat era supus notificării prevăzut de art. 108 alin. 3 din Tratatul privind Funcţionarea Uniunii Europene?

Lista tuturor trimiterilor preliminare formulate de către instanțele din România se află pe platforma IADUER.ro, proiect susţinut de JURIDICE.ro.

:: sursa: IADUER – un proiect CSDE, ARDAE și FJR

prof. univ. dr. Mihai Șandru

Secţiuni: CJUE, Concurență, Corporate, Dreptul mediului, Dreptul Uniunii Europene, Energie | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO