Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

CSM. Modificarea procedurii de numire în funcții de conducere a judecătorilor și procorurilor
22.10.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Comisia nr. 1 – Independența și responsabilizarea justiției, eficientizarea activității acesteia și creșterea performanței judiciare, integritatea și transparența sistemului judiciar din cadrul CSM a hotărât în ședința de luni, 19 octombrie 2015, cu privire la propunerile formulate de Inspecția Judiciară de modificare a procedurii de numire în funcții de conducere a judecătorilor și procurorilor, că menține aprecierea anterioară în sensul că durata mandatelor funcțiilor de conducere ar trebui majorată la 4 ani.

Celelalte două propuneri formulate de Inspecția Judiciară, vizând eliminarea limitei legale referitoare la posibilitatea de reînvestire în funcție o singură dată și efectuarea unor verificări de către Inspecția Judiciară, nu au fost însușite.

S-a exprimat opinia minoritară în sensul că în procedura de numire în funcții de conducere ar trebui întocmit, pentru fiecare candidat, un raport de către un psiholog, care să presupună inclusiv consultarea judecătorilor/procurorilor.

Comisia a decis ca DLDC să completeze materialul întocmit cu propunerea ca în cadrul concursului de numire în funcții de conducere să fie avută în vedere și media obținută de candidat la evaluarea activității profesionale, realizată în conformitate cu prevederile art. 39 din Legea nr. 303/2004.

Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.