Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Consiliul Concurenței. Masă rotundă privind Serviciul de iluminat public


22 octombrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Consiliul Concurenței a dat publicității miercuri, 21 octombrie 2015, un comunicat cu privire la piața Serviciului de iluminat public.

Consiliul a găzduit o masă rotundă care a reunit reprezentanții industriei de profil, printre care: Doru Ciocan, Președintele Autorității de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), Eugen Bujoareanu, director în cadrul Autorității Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), dar și liderii principalelor companii în domeniu.

Una dintre principalele concluzii a fost că Serviciul de iluminat public (SIP) este o piață care, la nivel național, este afectată de lipsa de uniformitate a contractelor de concesiune de la o localitate la alta și de o serie de factori de organizare locală (stabilirea regimului de proprietate asupra unor bunuri din sistemul de iluminat public de exemplu stâlpii).

Bogdan Chirițoiu, Președintele Consiliului Concurenței: „Ne interesează o piață a serviciilor de utilități publice, inclusiv în domeniul iluminatului public, care respectă regulile de concurență și anume delegate prin proceduri de licitaţie. Contractele trebuie să fie pe o durată cât mai scurtă și la un preț accesibil, ci nu prohibitiv pentru populație”.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii