Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Trimitere preliminară a Tribunalului București privind ajutorul de stat și piața internă a energiei electrice


22 ianuarie 2016 | Daniel-Mihail ȘANDRU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

22 ianuarie 2016: Cauza a fost înregistrată pe rolul Curţii de Justiţie: C-22/16, Fondul Proprietatea.

*

22 octombrie 2015: Tribunalul București a formulat o trimitere preliminară în materia ajutorului de stat.

Potrivit încheierii din 3 iulie 2015, textul trimiterii este următorul:
În înţelesul art. 107 TFUE, participaţia unei societăţi româneşti cu capital de stat la capitalul unei societăţi mixte este echivalentă unui ajutor de stat supus notificării prevăzut de art. 108 TFUE? Este o finanţare de stat, are caracter selectiv şi poate afecta schimburile concurenţei statale membru UE? Această participaţie a unei societăţi cu capital de stat, producătoare de energie electrică, poate fi considerată că încalcă principiul separării sistemelor de transport şi operatorilor de transport şi de sistem instituit prin art. 9 din Directiva 2009/12/CE privind normele instituite pentru piaţa internă a energiei electrice?

Lista tuturor trimiterilor preliminare formulate de către instanțele din România se află pe platforma IADUER.ro, proiect susţinut de JURIDICE.ro.

:: sursa: IADUER – un proiect CSDE, ARDAE și FJR

prof. univ. dr. Mihai Șandru

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii