Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Trimitere preliminară a Tribunalului București privind ajutorul de stat și piața internă a energiei electrice. UPDATE: Hotărârea Curții
27.07.2017 | Daniel-Mihail ȘANDRU

Secţiuni: CJUE, Concurență, Dreptul Uniunii Europene, Energie
JURIDICE - In Law We Trust

27 iulie 2017: Prin Ordonanța din 22 iunie 2017, Curtea de Justiție a declarat trimiterile inadmisibile în cauzele conexate Fondul Proprietatea, C‑556/15 și C‑22/16Cererile de decizie preliminară introduse de Curtea de Apel Craiova, prin decizia din 13 octombrie 2015, și de Tribunalul București, prin decizia din 3 iulie 2015, sunt în mod vădit inadmisibile.

*

22 ianuarie 2016: Cauza a fost înregistrată pe rolul Curţii de Justiţie: C-22/16, Fondul Proprietatea.

*

22 octombrie 2015: Tribunalul București a formulat o trimitere preliminară în materia ajutorului de stat.

Potrivit încheierii din 3 iulie 2015, textul trimiterii este următorul:
În înţelesul art. 107 TFUE, participaţia unei societăţi româneşti cu capital de stat la capitalul unei societăţi mixte este echivalentă unui ajutor de stat supus notificării prevăzut de art. 108 TFUE? Este o finanţare de stat, are caracter selectiv şi poate afecta schimburile concurenţei statale membru UE? Această participaţie a unei societăţi cu capital de stat, producătoare de energie electrică, poate fi considerată că încalcă principiul separării sistemelor de transport şi operatorilor de transport şi de sistem instituit prin art. 9 din Directiva 2009/12/CE privind normele instituite pentru piaţa internă a energiei electrice?

Lista tuturor trimiterilor preliminare formulate de către instanțele din România se află pe platforma IADUER.ro, proiect susţinut de JURIDICE.ro.

:: sursa: IADUER – un proiect CSDE, ARDAE și FJR

prof. univ. dr. Mihai Șandru

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti