Pentru comunicare profesională JURIDICE.ro recomandă Infinit PR
TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Reglementări noi privind planul de pază al obiectivelor proprii

23.10.2015 | Cosmin ȘTEFĂNESCU
Abonare newsletter

Începând cu 1 ianuarie 2016 vor intra în vigoare dispozițiile Hotărârii Guvernului nr. 301/11 aprilie 2012 („HG nr. 301”) pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Acestea stabilesc o serie de obligații noi pentru societățile române în ceea ce privește organizarea pazei obiectivelor în care își desfășoară activitatea. Conform Legii nr. 333/2003, toate societățile au obligația de a organiza și asigura paza obiectivelor proprii. Paza se organizează și se efectuează potrivit planului de pază, întocmit de unitatea ale cărei bunuri sau valori se păzesc, cu avizul de specialitate al poliției. Noutatea adusă de normele metodologice aprobate prin HG nr. 301 constă în faptul că, începând cu 1 ianuarie 2016, firmele vor trebui să efectueze analiza de risc, prin structuri de specialitate sau prin experți abilitați care dețin competențe profesionale dobândite pentru ocupația de evaluator de risc la securitatea fizică.

Analiza de risc la securitate fizică trebuie să asigure identificarea vulnerabilităților și a riscurilor, determinarea nivelului de expunere la producerea unor incidente de securitate fizică și să indice măsurile de protecție necesare obiectivului respectiv.

HG nr. 301 prevede și o serie de 28 de sancțiuni pentru încălcarea prevederilor din Norme, aplicabile în diferite situații.

Av. Cosmin Ştefănescu
Co-Managing Partner
DUNCEA ȘTEFĂNESCU ȘI ASOCIAȚII

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week