Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Reglementări noi privind planul de pază al obiectivelor proprii
23.10.2015 | Cosmin ȘTEFĂNESCU

Începând cu 1 ianuarie 2016 vor intra în vigoare dispozițiile Hotărârii Guvernului nr. 301/11 aprilie 2012 („HG nr. 301”) pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Acestea stabilesc o serie de obligații noi pentru societățile române în ceea ce privește organizarea pazei obiectivelor în care își desfășoară activitatea. Conform Legii nr. 333/2003, toate societățile au obligația de a organiza și asigura paza obiectivelor proprii. Paza se organizează și se efectuează potrivit planului de pază, întocmit de unitatea ale cărei bunuri sau valori se păzesc, cu avizul de specialitate al poliției. Noutatea adusă de normele metodologice aprobate prin HG nr. 301 constă în faptul că, începând cu 1 ianuarie 2016, firmele vor trebui să efectueze analiza de risc, prin structuri de specialitate sau prin experți abilitați care dețin competențe profesionale dobândite pentru ocupația de evaluator de risc la securitatea fizică.

Analiza de risc la securitate fizică trebuie să asigure identificarea vulnerabilităților și a riscurilor, determinarea nivelului de expunere la producerea unor incidente de securitate fizică și să indice măsurile de protecție necesare obiectivului respectiv.

HG nr. 301 prevede și o serie de 28 de sancțiuni pentru încălcarea prevederilor din Norme, aplicabile în diferite situații.

Av. Cosmin Ştefănescu
Co-Managing Partner
DUNCEA ȘTEFĂNESCU ȘI ASOCIAȚII


Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.