Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Corporate, Noutăți legislative, SELECTED

Reglementări noi privind planul de pază al obiectivelor proprii

23 octombrie 2015 | Cosmin ȘTEFĂNESCU

Începând cu 1 ianuarie 2016 vor intra în vigoare dispozițiile Hotărârii Guvernului nr. 301/11 aprilie 2012 („HG nr. 301”) pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Acestea stabilesc o serie de obligații noi pentru societățile române în ceea ce privește organizarea pazei obiectivelor în care își desfășoară activitatea. Conform Legii nr. 333/2003, toate societățile au obligația de a organiza și asigura paza obiectivelor proprii. Paza se organizează și se efectuează potrivit planului de pază, întocmit de unitatea ale cărei bunuri sau valori se păzesc, cu avizul de specialitate al poliției. Noutatea adusă de normele metodologice aprobate prin HG nr. 301 constă în faptul că, începând cu 1 ianuarie 2016, firmele vor trebui să efectueze analiza de risc, prin structuri de specialitate sau prin experți abilitați care dețin competențe profesionale dobândite pentru ocupația de evaluator de risc la securitatea fizică.

Analiza de risc la securitate fizică trebuie să asigure identificarea vulnerabilităților și a riscurilor, determinarea nivelului de expunere la producerea unor incidente de securitate fizică și să indice măsurile de protecție necesare obiectivului respectiv.

HG nr. 301 prevede și o serie de 28 de sancțiuni pentru încălcarea prevederilor din Norme, aplicabile în diferite situații.

Av. Cosmin Ştefănescu
Co-Managing Partner
DUNCEA ȘTEFĂNESCU ȘI ASOCIAȚII

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică