Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Aspecte ce privesc medierea în relația cu poliția judiciară


23 octombrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Consiliul de Mediere a dat publicității miercuri, 21 octombrie 2015, un comunicat, semnat de dr. Simona Maria Vlădica – Reprezentant ales în relația cu sistemul judiciar pe lângă Curtea de Apel București, cu privire la aspecte ce privesc medierea în relația cu poliția judiciară.

Comisar-șef de poliție Stan Cristian Ionuț a convocat reprezentanții celor 26 de Secții de Poliție din Municipiul București, pentru o întâlnire, la sediul Direcției Generale de Politie a Municipiului București, ocazie cu care s-au discutat aspecte ce privesc medierea în relația cu poliția judiciară.

În cadrul discuțiilor au luat cuvântul Comisar-șef de poliție Stan Cristian Ionuț, dr. Simona Maria Vlădica, în calitate de Reprezentant în relația cu sistemul judiciar pe lângă Curtea de Apel București, şi doi mediatori cu o practică valoroasă în domeniul medierii penale, respectiv Ana Bălan şi Dorin Ilie.

S-a stabilit că între mediatori, prin reprezentantul ales, şi Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București să existe în permanență o comunicare referitoare la calitatea actului medierii şi profesionalismul mediatorilor cu care aceștia vor intra în contact. S-a discutat şi despre includerea unor module despre mediere, în cadrul seminariilor de formare continuă a polițiștilor judiciari din cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București.

De asemenea, s-a stabilit că este imperios necesar să se elaboreze o procedură de lucru ce va viza accesul mediatorilor în centrele de reținere şi arest preventiv din cadrul secțiilor de poliţie din București.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii