Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Modificarea reglementărilor privind concursul de promovare a grefierilor
26.10.2015 | Corina CIOROABĂ

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 789 din data de 23 octombrie 2015 a fost publicată Hotărârea plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 893/2015 pentru modificarea Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului ori examenului pentru definitivare în funcţie, promovare în grade sau trepte profesionale superioare ori din funcţia de grefier cu studii medii în cea de grefier cu studii superioare, în cadrul aceleiaşi instanţe sau aceluiaşi parchet, precum şi în funcţii de execuţie a personalului auxiliar de specialitate la instanţe şi parchete superioare, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 181/2007.

Hotărârea CSM stabileşte ordinea de prioritate, în cazul candidaţilor care au obţinut medii egale la concursul de promovare a grefierilor la instanţe sau la parchete superioare.

Astfel, la medii egale au prioritate, în următoarea ordine: candidaţii care au obţinut nota cea mai mare la proba scrisă, candidaţii care au vechimea cea mai mare în funcţia în care sunt încadraţi, care au vechimea cea mai mare la instanţa/parchetul la care funcţionează, candidaţii care au titlul ştiinţific de doctor în drept, care au calitatea de doctorand în drept, care au absolvit cursuri de masterat, care au absolvit cursuri postuniversitare de drept.

În forma anterioară a actului normativ se menţiona doar că la medii egale vor fi declaraţi admişi candidaţii care au obţinut nota mai mare la proba scrisă.

Corina Cioroabă

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.