Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Peste 300 de elevi în vizită la Tribunalul Mureș
27.10.2015 | JURIDICE.ro

Tribunalul Mureş a dat publicității luni, 26 octombrie 2015, un comunicat, semnat de jud. Ioana Delia Lucaci – Președinte, cu privire la modul în care s-a desfășurat evenimentul ”Ziua Porților Deschise”, organizat pe 23 octombrie 2015, cu prilejul celebrării “Zilei Europene a Justiției Civile”.

Evenimentul s-a adresat tuturor persoanelor interesate de activitatea instanţei, participanţii având posibilitatea de a înţelege mai bine mecanismele angrenate în această activitate, precum şi drepturilor lor şi modalitatea de funcţionare a justiţiei de zi cu zi.

Tribunalul Mureş s-a bucurat de prezenţa unui număr de aproximativ 330 de elevi, de la colegiile din municipiul Tg. Mureş, Colegiul Economic Transilvania, Colegiul Naţional Unirea, Liceul Vocaţional Pedagogic Tg. Mureş.

Evenimentul a cuprins vizitarea compartimentelor instanţei, asistarea la şedinţele de judecată din ziua respectivă, ulterior având loc discuţii cu magistraţii Tribunalului Mureş: judecător Ioana Lucaci, preşedintele Tribunalului Mureş, judecător Radu Iosof, preşedintele Secţiei civile a Tribunalului Mureş, judecător Marilena Lulea, judecător Sonia Deaconescu, Purtător de cuvânt, judecător Laura Dumitrescu şi reprezentanţi ai Ministerului Public, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Mureş, Tiberiu Onea, procuror Daniel Oltean de la DIICOT, procuror Raluca Moisoiu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş.

S-au dezbatut teme de interes pentru elevi, precum rolul justiției în societate, sistemul de justiţie din România, aspecte ale meseriei de magistrat. Claselor de elevi li s-au acordat diplome de participare, broşuri privind admiterea în magistratură, precum şi manuale de educaţie juridică.


Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.