Secţiuni » Arii de practică » Business » Afaceri transfrontaliere
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti

70 de ani de la înființarea ONU
27.10.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere
JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Afacerilor Externe a dat publicității sâmbătă, 24 octombrie 2015, un comunicat prin care salută aniversarea a 70 de ani de la înființarea Organizației Națiunilor Unite.

Cu acest prilej, secretarul de stat pentru afaceri globale Carmen Liliana Burlacu a participat vineri, 23 octombrie, la Ateneul Român, la un concert special susţinut de  Filarmonica George Enescu, dedicat  Zilei Organizației Națiunilor Unite la propunerea MAE.

De asemenea, MAE participă – prin iluminarea sediului instituţiei în culoarea albastră – la campania internaţională „Turn the World UN Blue” pentru a celebra aniversarea a 70 de ani de existenţă a ONU. Prin această iniţiativă, ONU a invitat statele membre să ilumineze în albastru (culoarea oficială a ONU), în seara zilei de 24 octombrie 2015, obiective emblematice de pe teritoriul acestora, precum clădiri sau monumente.

Bogdan Aurescu: „Organizaţia Naţiunilor Unite reprezintă pentru România un veritabil prieten și punct de sprijin. La ONU, România şi-a făcut parteneri printre statele de pe toate continentele. ONU, alături de alte organizații internaționale, a asistat România în perioada de tranziţie şi transformări democratice care a urmat Revoluţiei din decembrie 1989. La rândul său, România a fost un partener activ şi constant în promovarea obiectivelor organizaţiei care vizează interesele globale ale omenirii, cât şi interesele statelor membre în asigurarea păcii şi securităţii internaţionale, dezvoltării, afirmării dreptului internaţional ca element esențial al relațiilor internaționale, iar mai recent în promovarea democraţiei şi drepturilor omului. Prin evenimentele organizate cu această ocazie, aducem un omagiu celei mai longevive şi mai cuprinzătoare organizaţii de cooperare internaţională, Organizația Naţiunilor Unite”.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti