Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

CSM ref. Conferinţa privind aspecte de practică neunitară intervenite de la intrarea în vigoare a NCP și NCPP
27.10.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității vineri, 23 octombrie 2015, un comunicat cu privire la modul în care s-au desfășurat lucrările ”Conferinţei privind aspecte de practică neunitară intervenite de la intrarea în vigoare a Noului Cod penal şi Noului Cod de procedură penală, ce a avut loc în perioada 22-23 octombrie 2015, la sediul INM, sub organizarea CSM în parteneriat cu INM, Consiliul Europei și Administrația Instanțelor din Norvegia.

Evenimentul se înscrie în seria de acţiuni tematice organizate în cadrul proiectului „Consolidarea capacității sistemului judiciar din România de a face față noilor provocări legislative și instituționale”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, fiind cea de-a șaptea conferință dedicată unificării practicii judiciare în materia noilor coduri.

Dezbaterile au avut ca teme prezumţia relativă de constituţionalitate a normelor penale, infracţiuni de corupţie, probele şi mijloacele de probă, pedepsirea penală a persoanelor juridice, măsurile preventive, asistenţa juridică obligatorie, măsurile de siguranţă, măsurile asiguratorii şi reforma instanţelor norvegiene, cu accent pe probleme de practică judiciară.

Lucrările conferinţei au fost deschise de procuror Bogdan Gabor, vicepreşedinte CSM, şi procuror Nelu Ciobanu, director adjunct al INM.

Experţi în cadrul conferinţei au fost prof. univ. dr. Tudorel Toader, judecător la Curtea Constituţională, Cristinel Ghigheci, judecător la Curtea de Apel Braşov, avocat dr. Ingo Bott, expert al Consiliului Europei, Mirela Sorina Popescu, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ivar Svendsgaard, judecător în Norvegia, şi Alexandra Şinc, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Au participat judecători şi procurori de la instanţele judecătoreşti şi parchetele din ţară şi din Bucureşti, magistraţi-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, consilieri asimilaţi magistraţilor de la Ministerul Justiţiei, avocaţi şi grefieri.

Secţiuni: Drept penal, Sistemul judiciar | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO