Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Baroul București ref. sesizările penale formulate de Barou
27.10.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Baroul București a dat publicității luni, 26 octombrie 2015, Hotărârea nr. 27 din 29 septembrie 2015 a Consiliului, semnată de av. dr. Ion Dragne – Decan, cu privire la procedurile de natură a evidenția sesizările penale formulate de Baroul București.

Consiliul a hotărât următoarele:
Art. 1. Sesizarea organelor de urmărire penală se dispune prin hotărâre a Consiliului și se consemnează distinct cu particula „PP“, într-un registru ținut de Biroul Sesizări.
Art. 2. Hotărârea prin care se dispune sesizarea penală va cuprinde următoarele: redactorul sesizării, împuternicirea avocatului care va reprezenta Baroul București în fața organelor de urmărire penală, cu obligația acestuia de a informa Consiliul, desemnarea avocatului împuternicit să conteste soluția.
Art. 3. Plângerile împotriva ordonanțelor de clasare sau renunțare la urmărirea penală se exercită de către persoana împuternicită prin hotărârea de Consiliu.
Art. 4. Evidența sesizărilor penale va fi ținută de Biroul Sesizări, care va întocmi un bilanț semestrial ce va fi prezentat Consiliului.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti