« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

PJ Brașov. Complicitate la înşelăciune, complicitate la tentativă la înşelăciune. Arestare preventivă
28.10.2015 | Georgiana-Camelia LUCIU, Mădălina MIHALCEA


Cuvinte cheie: , , , ,
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal | Toate secţiunile


JURIDICE - In Law We Trust

PJ Brașov. Complicitate la înşelăciune, complicitate la tentativă la înşelăciune. Arestare preventivă.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul M. E. O., sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de complicitate la înşelăciune şi a infracţiunii de complicitate la tentativă la înşelăciune.

La data de 21 octombrie 2015, inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Braşov, care a respins cererea şi a dispus măsura controlului judiciar faţă de acesta pentru o perioadă de 60 de zile.

Împotriva încheierii, Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov a formulat contestaţie care, la data de 26 octombrie 2015, a fost admisă de Tribunalul Braşov şi a dispus emiterea unui mandat de arestarea preventivă pe numele inculpatului pentru o perioadă de 30 zile.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în zilele de 9, 10, respectiv 11 septembrie 2015, inculpatul M. E. O., în baza unei înţelegeri prealabile cu persoane neidentificate până în prezent, încarcerate în Penitenciarul Colibaşi, le-a asigurat acestora sprijin, în vederea obţinerii unui folos patrimonial injust. Astfel, inculpatul a ridicat la data de 10 septembrie 2015 suma de 9.500 lei, depusă de persoana vătămată C. V. (în vârstă de 67 ani), iar la data de 11 septembrie 2015 suma de 5.300 lei, depusă de persoana vătămată M. A. (73 ani). Aceste sume de bani au fost trimise de persoanele vătămate ca urmare a telefoanelor primite de la persoane neidentificate din Penitenciarul Colibaşi, care le aduceau la cunoştinţă faptul că un membru al familiei a produs un accident de circulaţie cu victime şi au nevoie de bani pentru plata cheltuielilor medicale sau pentru avocat.
În ceea ce priveşte infracţiunea de tentativă la înşelăciune, s-a reliefat faptul că, după ce persoanei vătămată V. E. (în vârstă de 76 ani) i s-a comunicat telefonic că un membru al familiei a săvârşit un accident, aceasta s-a deplasat la o unitate bancară pentru a depune suma de 7.000 lei pe numele inculpatului M. E. O., însă funcţionarii bancari i-au adus la cunoştinţă că este posibil să fie victima unei înşelăciuni, ceea ce a determinat-o pe persoana vătămată să nu mai trimită suma de bani.

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Mădălina Mihalcea

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD