Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Klaus Iohannis: „Prea mulți copii cresc azi în România lipsiți de afecțiunea și îndrumarea părintească”
28.10.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Administrația Prezidențială a dat publicității marți, 27 octombrie 2015, alocuțiunea Președintelui Klaus Iohannis, susţinută cu ocazia evenimentului de lansare a liniei telefonice Help-Line și a platformei on-line destinate copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate.

Discursul integral:

„Stimată doamnă Preşedinte Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii,
Excelenţa voastră, domnule Ambasador al Republicii Federale Germania,
Distinşi reprezentanţi ai autorităţilor publice,
Stimaţi voluntari ai „Salvaţi Copiii”,
Dragi copii şi părinţi,
Doamnelor şi domnilor,

Dați-mi voie să salut cu toată căldura această inițiativă a organizației Salvați Copiii! Vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți necontenit, cu dragoste, pasiune și cu deplina convingere că fiecare gest, inițiativă sau acțiune poate da o șansă în plus unui copil. Găzduim acest eveniment la Palatul Cotroceni ca o continuare a colaborării noastre și ca expresie a unui parteneriat în sprijinul celor care au cea mai mare nevoie de noi.
M-am gândit cu atenție cum am putea defini cel mai bine momentul la care asistăm – respectiv lansarea primei linii telefonice și a platformei online în sprijinul copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate.

Bucuria de a vă avea aici și aprecierea pentru eforturile dumneavoastră nu pot fi separate de preocuparea față de o situație dramatică pentru zeci de mii de copii și familiile lor. Prea mulți copii cresc azi în România lipsiți de afecțiunea și îndrumarea părintească, iar consecințele pe termen lung pentru dezvoltarea lor sunt majore.

De aceea, aș spune mai degrabă că este un moment al adevărului și al acțiunii responsabile. Modul în care știe să aibă grijă de copiii ei spune multe despre o societate și despre viitorul ei.

După generația care a avut de înfruntat lipsa de libertate în perioada comunistă, după generația care a suportat costurile tranziției, după cea care a plătit din buzunar ieșirea din criza economică, nu vreau să avem o altă generație de sacrificiu – aceea a copiilor care cresc singuri, departe de părinții lor. Aceștia nu trebuie să plătească prețul emoțional și social al unui context care a obligat milioane de români să caute o viață mai bună în afara granițelor.

Pe termen scurt se impun răspunsuri rapide. Acești copii au nevoie de noi azi. Suntem datori la un efort comun al instituţiilor cu atribuţii în domeniu, al autorităţilor responsabile de protecţia familiei şi copilului, al școlilor, al comunităților locale și al societății civile, pentru ca ei să nu fie afectați pe termen lung.

Cred în importanţa unor reţele de suport, cu persoane din afara familiei – profesori, asistenţi sociali, consilieri şcolari, psihologi – care să preia o parte din atribuţiile părinţilor în domeniul performanţei şcolare, care să îi motiveze și încurajeze pe copii și să se asigure că aceștia sunt pe deplin integrați. De asemenea, comunicarea permanentă dintre şcoală şi părintele rămas în ţară este esențială.

Nu doar acești copii trăiesc o dramă, ci și părinții lor. Pe termen lung, reducerea și stoparea acestui fenomen este în strânsă legătură cu investiția în sănătate și educație, cu dezvoltarea economică și cu toate acele măsuri care îi pot face pe români să rămână ori să se întoarcă acasă.

Doamnelor și domnilor,
Astăzi facem un pas în sprijinul copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în afara granițelor. Doresc să le mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect și celor care, în general, și-au făcut o misiune de suflet din a veni în sprijinul copiilor din România în diferite forme și de a-i ajuta să aibă viitorul pe care-l merită.

Veți găsi în mine întotdeauna un partener!
Vă doresc mult succes!”PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.