Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Judecător cercetat disciplinar pentru încălcarea procedurii privind deliberarea și pronunțarea hotărârilor
28.10.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Inspecţia judiciară a dat publicității marți, 27 octombrie 2015, un comunicat cu privire la exercitarea acţiunii disciplinare faţă de Daniela Deteșan, judecător la Tribunalul Caraş Severin, pentru abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 lit. m) şi t) din Legea nr. 303/2004.

În motivarea acţiunii disciplinare s-a reţinut, pe de o parte, că judecătorul nu a respectat dispoziţiile Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti în sensul că a permis grefierului de şedinţă completarea soluţiei în sistem informatizat, deşi minuta nu era întocmită şi nu era semnată de ceilalţi membrii ai completului de judecată şi că, pe de altă parte, a încălcat dispoziţiile procedurale care vizează procedura deliberării şi pronunţării hotărârilor judecătoreşti.

Art. 99 – Constituie abateri disciplinare:
m) nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente;
t) exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti