Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Excludere din magistratură judecător la Tribunalul București

29.10.2015 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității miercuri, 28 octombrie 2015, un comunicat cu privire la excluderea din magistratură, pe motive disciplinare, a jud. Claudia Monica Cipariu, din cadrul Tribunalului Bucureşti.

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva jud. Claudia Monica Cipariu. Acesteia i-a fost aplicată sancţiunea excluderii din magistratură, reţinându-se în sarcina sa comiterea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. h) teza a II-a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, constând în întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile”.

S-a constatat că magistratul a înregistrat întârzieri în redactarea a 53 de hotărâri judecătoreşti, dintre care unele cu o durată mai mare de doi ani. Conduita adoptată de către judecător, care activează în materie penală în cadrul Secţiei I Penală a Tribunalului Bucureşti, are consecinţe asupra dreptului recunoscut părţilor de a beneficia de soluţionarea cauzei într-un termen rezonabil, dar poate determina şi constatarea intervenirii prescripţiei răspunderii penale pentru faptele reţinute în sarcina inculpaţilor din acele cauze, ceea ce face ca scopul procesului penal să nu fie atins.

Instanţa disciplinară a mai avut în vedere la stabilirea sancţiunii şi faptul că magistratul nu se află la prima abatere disciplinară, fiind în trecut sancţionată cu avertisment pentru săvârşirea aceluiaşi tip de abateri, respectiv efectuarea cu întârziere a lucrărilor din motive imputabile.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate