Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

CSM transmite către MJ propuneri de modificare a Legii privind organizarea judiciară
30.10.2015 | JURIDICE.ro


Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât în ședința de marți, 27 octombrie 2015, sesizarea Ministerului Justiţiei cu următoarele propuneri de modificare a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, după cum urmează:
– la articolul 58, alineatele (2) şi (3) se abrogă;
– articolul 101 se modifică şi va avea următorul cuprins: „Art. 101 – Când persoana cercetată este militar activ, urmărirea penală se efectuează de procurorul militar, indiferent de gradul militar al persoanei cercetate.

Plenul CSM a apreciat că nu se impune modificarea Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti cu privire la reglementarea modului de rezolvare a situaţiilor în care există imposibilitatea constituirii completurilor de judecată la Curtea Militară de Apel, în raport de soluţia înlăturării dispoziţiilor art. 58 alin. 2 din Legea nr. 304/2004, prin abrogare, astfel cum s-a propus, având în vedere şi faptul că normele de competenţă şi cele referitoare la delegarea judecătorilor sunt instituite la nivelul legislaţiei primare, cu atât mai mult, cu cât şi aceste propuneri ar putea fi promovate cu prioritate faţă de restul de modificărilor Legii nr. 304/2004.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate