Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PCA Timișoara. Înşelăciune, complicitate la înşelăciune, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi abuz în serviciu. Percheziții


30 octombrie 2015 | Georgiana-Camelia LUCIU, Mădălina MIHALCEA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

PCA Timișoara. Înşelăciune, complicitate la înşelăciune, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi abuz în serviciu. Percheziții.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, complicitate la înşelăciune, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi abuz în serviciu.

Din probatoriul administrat în cauză până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că, începând cu primăvara anului 2013, au fost încheiate mai multe acte ce priveau vânzarea unor terenuri agricole de pe raza comunei Berzovia, judeţul Caraş-Severin, prin inducerea în eroare a persoanelor-vătămate cu privire la situaţia juridică a acestora. Majoritatea actelor necesare vânzării, respectiv promisiuni de vânzare-cumpărare, procuri speciale, precum şi unele contracte de vânzare-cumpărare au fost întocmite la un notar public, cu sediul în localitatea Ramma, judeţul Caraş-Severin, deşi vânzătorii, fie nu mai erau în viaţă, fie nu au fost prezenţi şi nu au semnat actele respective, acestea fiind semnate în fals de către alte persoane.

În cursul zilei de 29 octombrie 2015, în baza autorizaţiei emise de către instanţa de judecată, procurorii au efectuat percheziţii în patru locaţii situate pe raza judeţului Caraş-Severin, printre care şi un sediu al unui birou notarial.

În documentarea activităţii infracţionale, procurorii au beneficiat de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii şi de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Timiş şi IPJ Caraş-Severin.

Pe măsura derulării cercetărilor, va fi informată opinia publică.

Începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Mădălina Mihalcea

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii