Secţiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

TUE. Cerere europeană pentru înregistrarea unei mărci. Marcă înregistrată anterior la nivel național. Jud. dr. Andrei Popescu – raportor


30 octombrie 2015 | JURIDICE.ro
Secţiuni: CJUE, Dreptul proprietatii intelectuale, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Tribunalul Uniunii Europene a dat publicității joi, 29 octombrie 2015, hotărârea pronunțată în cauza T-517/13, Éditions Quo Vadis, cu privire la: Piața comunitară – Procedura opoziției – Cerere pentru înregistrarea mărcii ”QUA VADIS” – Marcă națională anterioară ”QUA VADIS” – Motive relative pentru refuz – Art. 8 alin. 5 din Regulamentul (EC) nr. 207/2009. Hotărârea a fost pronunțată de Camera a noua, din componența căreia a făcut parte și jud. dr. Andrei Popescu, în calitate de raportor.

Unul dintre apelanți a înaintat o cerere de înregistrare a mărcii ”QUA VADIS” în fața Oficiului pentru Armonizare și Piața Internă (OHIM). Bunurile și serviciile pentru care se solicită înregistrarea vizează Clasele 29, 33 și 35 din Acordul de la Nice. Pe de altă parte, OHIM a arătat că marca a fost înregistrată în Franța în 1984 și 1992 sub numere diferite, fiind actualizată de două ori.

Curtea a respins acțiunea și a obligat Éditions Quo Vadis să plătească cheltuielile de judecată.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro