Secăiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

Official partner: Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci

TUE. Cerere de înregistrare a unei mărci europene. Absența caracterului distinctiv


22 octombrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Tribunalul Uniunii Europene a dat publicității joi, 29 octombrie 2015, hotărârea pronunțată în cauza T-431/14, Volkswagen AG, cu privire la: Înregistrarea mărcii verbale CHOICE – Marca constituie un slogan publicitar – Motiv absolut de refuz – Absența caracterului distinctiv – Art. 7 pct. 1 lit. b) din Regulamentul (EC) nr. 207/2009. Hotărârea a fost pronunțată de Camera a noua, din componența căreia a făcut parte și jud. dr. Andrei Popescu, în calitate de raportor.

Volkswagen AG a înaintat, la 11 aprilie 2013, o cerere de înregistrare a mărcii verbale CHOICE în fața Oficiului pentru Armonizare și Piața Internă (OHIM). Produsele și serviciile pentru care se solicită înregistrarea mărcii fac parte din Clasele: 12, 28, 35 și 37 din Acordul de la Nice. Prin decizia din 22 august 2013, OHIM a respins cererea, în baza art. 7 pct. 1 lit. b) din Regulamentul (EC) nr. 207/2009. Reclamantul a formulat recurs care a fost respins.

Curtea a respins acțiunea și a obligat Volkswagen AG să plătească cheltuielile de judecată.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii