Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Fostul președinte al Curții Supreme din Olanda, în vizită la ICCJ
30.10.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat publicității joi, 29 octombrie 2015, un comunicat cu privire la întâlnirea dintre jud. dr. Livia Doina Stanciu – Președintele ICCJ cu Geert Corstens, fost Preşedinte al Curţii Supreme a Regatului Ţărilor de Jos.

Fostul președinte al Instanței Supreme din Olanda a fost însoțit de Myrthe Feddema, coordonator regional în domeniul cooperării judiciare, şi Oana Maria Brumă, consilier politic în domeniul cooperării judiciare în cadrul Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti. Din partea Instanței Supreme a mai participat Florentina Guţu, specialist IT în cadrul Direcţiei Legislaţie, Studii, Documentare şi Informatică Juridică.

În cadrul întâlnirii au fost abordate teme de discuţie referitoare la structura Înaltei Curţi de Casaţie de Justiţie, competenţa conferită instanţei supreme prin legile de organizare judiciară, impactul modificărilor legislative asupra specializării judecătorilor instanţei dar şi aspecte referitoare la reforma sistemului judiciar.

Preşedintele ICCJ a făcut o prezentare  generală a instanţei, cu accent pe organizarea, funcţionarea şi competenţele secţiilor, ale Completelor de 5 judecători, Completului competent să judece recursul în interesul legii, ale judecătorului de drepturi şi libertăţi, judecătorului de cameră preliminară, precum şi alte aspecte care se referă la activitatea în ansamblu a instanţei.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti