Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Fostul președinte al Curții Supreme din Olanda, în vizită la ICCJ
30.10.2015 | JURIDICE.ro


Înalta Curte de Casație și Justiție a dat publicității joi, 29 octombrie 2015, un comunicat cu privire la întâlnirea dintre jud. dr. Livia Doina Stanciu – Președintele ICCJ cu Geert Corstens, fost Preşedinte al Curţii Supreme a Regatului Ţărilor de Jos.

Fostul președinte al Instanței Supreme din Olanda a fost însoțit de Myrthe Feddema, coordonator regional în domeniul cooperării judiciare, şi Oana Maria Brumă, consilier politic în domeniul cooperării judiciare în cadrul Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti. Din partea Instanței Supreme a mai participat Florentina Guţu, specialist IT în cadrul Direcţiei Legislaţie, Studii, Documentare şi Informatică Juridică.

În cadrul întâlnirii au fost abordate teme de discuţie referitoare la structura Înaltei Curţi de Casaţie de Justiţie, competenţa conferită instanţei supreme prin legile de organizare judiciară, impactul modificărilor legislative asupra specializării judecătorilor instanţei dar şi aspecte referitoare la reforma sistemului judiciar.

Preşedintele ICCJ a făcut o prezentare  generală a instanţei, cu accent pe organizarea, funcţionarea şi competenţele secţiilor, ale Completelor de 5 judecători, Completului competent să judece recursul în interesul legii, ale judecătorului de drepturi şi libertăţi, judecătorului de cameră preliminară, precum şi alte aspecte care se referă la activitatea în ansamblu a instanţei.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate