Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Arbitraj
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Official partner: Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional CCIR

STOICA & Asociații câștigă un important arbitraj internaţional la ICC Paris


2 noiembrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Arbitraj, SELECTED

Echipa de avocați din cadrul STOICA & Asociații specializaţi în arbitraj intern şi internațional, formată din Anca Liana Caraiola Buftea (Senior Partner), Dragoș Bogdan (Partner) și Irina Andreea Micu (Managing Associate), sub coordonarea prof. univ. dr. Valeriu Stoica (Founding Partner), a reprezentat cu succes o importantă companie multinaţională într-un dosar arbitral, aflat pe rolul Curţii Internaţionale de Arbitraj de pe lângă Camera Internaţională de Comerţ de la Paris şi desfăşurat conform Regulilor de Arbitraj ICC Paris.

Obiectul principal al dosarului îl reprezenta pretenţia Statului Român (prin autoritatea de privatizare) în legătură cu, printre altele, pretinsa neexecutare de către investitorul străin a obligaţiilor de a realiza investiţii tehnologice şi de mediu, aşa cum acestea erau prevăzute în contractul de vânzare-cumpărare de acţiuni încheiat în contextul procesului de privatizare a companiei. Prin cererea reconvențională formulată, investitorul străin a solicitat recunoașterea realizării obligațiilor investiționale asumate pe toată perioada contractuală, eliberarea gajurilor asupra acțiunilor ce garantau efectuarea angajamentului investițional, precum și încheierea perioadei de monitorizare a companiei de către autoritatea de privatizare.

Prin decizia arbitrală finală emisă pe data de 21 octombrie 20015, Tribunalul Arbitral a respins toate pretenţiile Statului Român și a admis cererea reconvențională formulată de investitor, declarând, printre altele, că pârâtul şi-a îndeplinit toate obligaţiile investiţionale asumate prin contractul de vânzare-cumpărare de acţiuni, precum și că perioada de monitorizare a derulării contractului de privatizare s-a încheiat.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică