Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Powered by POPOVICI NIŢU STOICA & ASOCIAŢII. Official partner: Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

STOICA & Asociații câștigă un important arbitraj internaţional la ICC Paris
02.11.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Echipa de avocați din cadrul STOICA & Asociații specializaţi în arbitraj intern şi internațional, formată din Anca Liana Caraiola Buftea (Senior Partner), Dragoș Bogdan (Partner) și Irina Andreea Micu (Managing Associate), sub coordonarea prof. univ. dr. Valeriu Stoica (Founding Partner), a reprezentat cu succes o importantă companie multinaţională într-un dosar arbitral, aflat pe rolul Curţii Internaţionale de Arbitraj de pe lângă Camera Internaţională de Comerţ de la Paris şi desfăşurat conform Regulilor de Arbitraj ICC Paris.

Obiectul principal al dosarului îl reprezenta pretenţia Statului Român (prin autoritatea de privatizare) în legătură cu, printre altele, pretinsa neexecutare de către investitorul străin a obligaţiilor de a realiza investiţii tehnologice şi de mediu, aşa cum acestea erau prevăzute în contractul de vânzare-cumpărare de acţiuni încheiat în contextul procesului de privatizare a companiei. Prin cererea reconvențională formulată, investitorul străin a solicitat recunoașterea realizării obligațiilor investiționale asumate pe toată perioada contractuală, eliberarea gajurilor asupra acțiunilor ce garantau efectuarea angajamentului investițional, precum și încheierea perioadei de monitorizare a companiei de către autoritatea de privatizare.

Prin decizia arbitrală finală emisă pe data de 21 octombrie 20015, Tribunalul Arbitral a respins toate pretenţiile Statului Român și a admis cererea reconvențională formulată de investitor, declarând, printre altele, că pârâtul şi-a îndeplinit toate obligaţiile investiţionale asumate prin contractul de vânzare-cumpărare de acţiuni, precum și că perioada de monitorizare a derulării contractului de privatizare s-a încheiat.

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.