TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

STOICA & Asociații câștigă un important arbitraj internaţional la ICC Paris
02.11.2015 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Echipa de avocați din cadrul STOICA & Asociații specializaţi în arbitraj intern şi internațional, formată din Anca Liana Caraiola Buftea (Senior Partner), Dragoș Bogdan (Partner) și Irina Andreea Micu (Managing Associate), sub coordonarea prof. univ. dr. Valeriu Stoica (Founding Partner), a reprezentat cu succes o importantă companie multinaţională într-un dosar arbitral, aflat pe rolul Curţii Internaţionale de Arbitraj de pe lângă Camera Internaţională de Comerţ de la Paris şi desfăşurat conform Regulilor de Arbitraj ICC Paris.

Obiectul principal al dosarului îl reprezenta pretenţia Statului Român (prin autoritatea de privatizare) în legătură cu, printre altele, pretinsa neexecutare de către investitorul străin a obligaţiilor de a realiza investiţii tehnologice şi de mediu, aşa cum acestea erau prevăzute în contractul de vânzare-cumpărare de acţiuni încheiat în contextul procesului de privatizare a companiei. Prin cererea reconvențională formulată, investitorul străin a solicitat recunoașterea realizării obligațiilor investiționale asumate pe toată perioada contractuală, eliberarea gajurilor asupra acțiunilor ce garantau efectuarea angajamentului investițional, precum și încheierea perioadei de monitorizare a companiei de către autoritatea de privatizare.

Prin decizia arbitrală finală emisă pe data de 21 octombrie 20015, Tribunalul Arbitral a respins toate pretenţiile Statului Român și a admis cererea reconvențională formulată de investitor, declarând, printre altele, că pârâtul şi-a îndeplinit toate obligaţiile investiţionale asumate prin contractul de vânzare-cumpărare de acţiuni, precum și că perioada de monitorizare a derulării contractului de privatizare s-a încheiat.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate