Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Arbitraj
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Official partner: Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional CCIR

STOICA & Asociații câștigă un important arbitraj internaţional la ICC Paris


02.11.2015 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Arbitraj, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Echipa de avocați din cadrul STOICA & Asociații specializaţi în arbitraj intern şi internațional, formată din Anca Liana Caraiola Buftea (Senior Partner), Dragoș Bogdan (Partner) și Irina Andreea Micu (Managing Associate), sub coordonarea prof. univ. dr. Valeriu Stoica (Founding Partner), a reprezentat cu succes o importantă companie multinaţională într-un dosar arbitral, aflat pe rolul Curţii Internaţionale de Arbitraj de pe lângă Camera Internaţională de Comerţ de la Paris şi desfăşurat conform Regulilor de Arbitraj ICC Paris.

Obiectul principal al dosarului îl reprezenta pretenţia Statului Român (prin autoritatea de privatizare) în legătură cu, printre altele, pretinsa neexecutare de către investitorul străin a obligaţiilor de a realiza investiţii tehnologice şi de mediu, aşa cum acestea erau prevăzute în contractul de vânzare-cumpărare de acţiuni încheiat în contextul procesului de privatizare a companiei. Prin cererea reconvențională formulată, investitorul străin a solicitat recunoașterea realizării obligațiilor investiționale asumate pe toată perioada contractuală, eliberarea gajurilor asupra acțiunilor ce garantau efectuarea angajamentului investițional, precum și încheierea perioadei de monitorizare a companiei de către autoritatea de privatizare.

Prin decizia arbitrală finală emisă pe data de 21 octombrie 20015, Tribunalul Arbitral a respins toate pretenţiile Statului Român și a admis cererea reconvențională formulată de investitor, declarând, printre altele, că pârâtul şi-a îndeplinit toate obligaţiile investiţionale asumate prin contractul de vânzare-cumpărare de acţiuni, precum și că perioada de monitorizare a derulării contractului de privatizare s-a încheiat.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro