Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Mesajul Președintelui României, cu ocazia aniversării a 155 de ani de la înființarea Universității ”Al. I. Cuza” din Iași
02.11.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Administrația Prezidențială a dat publicității vineri, 30 octombrie 2015, mesajul Președintelui Klaus Iohannis, transmis cu ocazia aniversării a 155 de ani de la înfiinţarea Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Mesajul integral:

„Încep prin a vă transmite un sincer ”La mulţi ani!” cu ocazia aniversării a 155 de ani de la înfiinţarea Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Pe parcursul a mai mult de un veac și jumătate, universitatea dumneavoastră a avut un rol cheie în formarea identității spirituale, artistice și științifice a poporului român.

În Sala Paşilor Pierduţi se păstrează vii ecourile unor iluştri profesori şi absolvenţi ai acestei instituții de învățământ superior, precum Titu Maiorescu, George Călinescu, Horia Hulubei, Grigore Moisil, Nicolae Titulescu sau Matei Cantacuzino. Este remarcabil că profesorii și studenții dumneavoastră nu doar au trăit istoria, ci s-au şi implicat activ în determinarea cursului acesteia. Permanent conectată la evoluția culturală, științifică și politică, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a generat constant cunoaştere, contribuind la dezvoltarea şi modernizarea societăţii româneşti.

Astăzi, Universitatea se remarcă internațional prin calitate în cercetare, dar și prin inovație. Parteneriatele dumneavoastră cu instituții de prestigiu din peste 30 țări și aportul constant adus promovării francofoniei în spațiul românesc sunt alte dovezi ale valorii, dublate de experiență, a comunității academice și a actului educațional. În acest context, vă invit să deveniţi parteneri în demersul iniţiat de Administraţia Prezidenţială, de a oferi educaţiei naţionale o viziune coerentă, cu obiective clare şi pe termen lung. În comunitatea academică a Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” există specialişti autentici pe zona politicilor educaţionale, precum şi o cultură a valorilor morale pe care le consider deosebit de relevante pentru acest proiect.

Universitățile pot și trebuie să devină adevărate repere în construirea României lucrului bine făcut. Cred cu tărie în rolul comunităților academice de a genera noi idei pentru progresul social și economic, dar și de a îmbunătăţi procesul de educaţie, astfel încât să poată fi exploatat întregul potenţial al studenţilor noştri, cu implicaţii majore pentru evoluţia întregii societăţi. Avem nevoie să redeveniți acele forţe de progres intelectual, inovare și dezbatere autentică în spațiul românesc, cu o largă și susținută implicare în rezolvarea problemelor locale, naționale și globale.

În toate aceste demersuri vă sunt alături. Vă adresez deci tuturor – studenți, profesori, cercetători, membri ai conducerii universității – provocarea de a reflecta asupra modului în care putem contribui, împreună, la dezvoltarea României puternice.

Vă urez încă o dată ”La mulți ani!” și să aveți un an universitar plin de speranță, viziune și împliniri!”

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti