Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
SELECTED Sistemul judiciar

Ediția aniversară THEMIS 2015. Câștigătorii

2 noiembrie 2015 | JURIDICE.ro

Institutul Național al Magistraturii a dat publicității vineri, 30 octombrie 2015, un comunicat cu privire la rezultatele Marii Finale a celei de a X-a Ediții, aniversare, a Competiției THEMIS, ce s-a defășurat la București, în perioada 27-28 octombrie 2015.

Lucrările s-au desfășurat în prezența unui Mare Juriu alcătuit din cinci profesioniști în domeniul de specialitate al acestei ultime etape, care a avut ca temă Dreptul la un proces echitabil (Art. 47 din Carta Drepturilor Fundamentale a UE și Art. 6 din CEDO). Probele competiționale au constat în elaborarea unei lucrări scrise și susținerea unor dezbateri pe marginea unor spețe comunicate participanților anterior debutului Marii Finale. Cei cinci membri ai Marelui Juriu au fost desemnați în acest scop de către Rețeaua Europeană de Formare Judiciară (REFJ/EJTN), după cum urmează: Peter Tamas HORVATH (Ungaria) – Președintele Marelui Juriu, judecător, formator Human Rights Education for Legal Professionals(HELP), Consiliul Europei; Françoise TULKENS (Belgia) – judecător, fost vicepreședinte al Curții Europene a Drepturilor Omului; Hein BÖLLING (Germania) – judecător, fost Președinte al Secției Civile a Curții Hanseatice din Bremen; Jorje COSTA (Portugalia) – procuror, Inspector General adjunct la Inspectoratului General de Justiție; Dovydas VITKAUSKAS (Lituania) – avocat, fost avocat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

La data de 28 octombrie 2015, în ultima zi a competiției, a avut loc ceremonia de celebrare a celor 10 ani de existență a THEMIS. Ceremonia aniversară, moderată de către judecător Octavia SPINEANU-MATEI, directorul Institutului Național al Magistraturii, a debutat cu intervenția Elenei-Simina TĂNĂSESCU, Consilier al Președintelui României, care a susținut, în calitate de invitat de onoare, un discurs având ca temă Importanța formării vocaționale a judecătorilor și procurorilor.

Wojciech POSTULSKI, Secretar General al Rețelei Europene de Formare Judiciară, a prezentat istoricul, perspectivele competiției și a subliniat importanța acesteia în cadrul activităților de formare organizate de EJTN.

Lavinia LEFTERACHE, judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, și Luis Manuel CUNHA SILVA PEREIRA, procuror, Director adjunct al Centrului de Studii Judiciare din Portugalia, au fost invitați să participe la festivitate în calitate de inițiatori ai organizării acestui tip de competiție în anul 2006, prezentând, în acest context, conceptul originar.

Ceremonia aniversară s-a încheiat cu lansarea platformei THEMIS Generations, creată la inițiativa a două dintre câștigătoarele ediției 2011 a competiției, Heloise FERRARI, în prezent judecător la Curtea pentru minori (Franța), și Amelie BECQUART, în prezent procuror adjunct (Franța). Acestea, alături de Michael KORHONEN, manager de comunicare în cadrul EJTN, au realizat o prezentare a acestui instrument util menținerii colaborării între participanții la competiție.

În cea de a doua parte a ceremoniei, a avut loc festivitatea de premiere. Câștigătoarea celei de a zecea ediții a Competiției THEMIS a fost desemnată o echipă a Franței (compusă din Louise CHRETIEN, Arthur DE PERETTI-SCHLOMOFF, Yoann VIGUIER și coordonată de formator Emmanuelle LEBOUCHER-CABERGUENNE), pe locul al doilea s-a clasat o echipă a Italiei (compusă din Fabrizio ALESSANDRIA, Mario BENDONI și coordonată de formator Gabriella CAPPELLO), iar pe cea de a treia poziție s-a situat echipa Poloniei (compusă din Jakub PETKIEWICZ, Sylwia RAJCZYK-ZYS, Klaudia PIATKIEWICZ și coordonată de formator Artur OZIMEK).

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership