Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Ediția aniversară THEMIS 2015. Câștigătorii
02.11.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Institutul Național al Magistraturii a dat publicității vineri, 30 octombrie 2015, un comunicat cu privire la rezultatele Marii Finale a celei de a X-a Ediții, aniversare, a Competiției THEMIS, ce s-a defășurat la București, în perioada 27-28 octombrie 2015.

Lucrările s-au desfășurat în prezența unui Mare Juriu alcătuit din cinci profesioniști în domeniul de specialitate al acestei ultime etape, care a avut ca temă Dreptul la un proces echitabil (Art. 47 din Carta Drepturilor Fundamentale a UE și Art. 6 din CEDO). Probele competiționale au constat în elaborarea unei lucrări scrise și susținerea unor dezbateri pe marginea unor spețe comunicate participanților anterior debutului Marii Finale. Cei cinci membri ai Marelui Juriu au fost desemnați în acest scop de către Rețeaua Europeană de Formare Judiciară (REFJ/EJTN), după cum urmează: Peter Tamas HORVATH (Ungaria) – Președintele Marelui Juriu, judecător, formator Human Rights Education for Legal Professionals(HELP), Consiliul Europei; Françoise TULKENS (Belgia) – judecător, fost vicepreședinte al Curții Europene a Drepturilor Omului; Hein BÖLLING (Germania) – judecător, fost Președinte al Secției Civile a Curții Hanseatice din Bremen; Jorje COSTA (Portugalia) – procuror, Inspector General adjunct la Inspectoratului General de Justiție; Dovydas VITKAUSKAS (Lituania) – avocat, fost avocat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

La data de 28 octombrie 2015, în ultima zi a competiției, a avut loc ceremonia de celebrare a celor 10 ani de existență a THEMIS. Ceremonia aniversară, moderată de către judecător Octavia SPINEANU-MATEI, directorul Institutului Național al Magistraturii, a debutat cu intervenția Elenei-Simina TĂNĂSESCU, Consilier al Președintelui României, care a susținut, în calitate de invitat de onoare, un discurs având ca temă Importanța formării vocaționale a judecătorilor și procurorilor.

Wojciech POSTULSKI, Secretar General al Rețelei Europene de Formare Judiciară, a prezentat istoricul, perspectivele competiției și a subliniat importanța acesteia în cadrul activităților de formare organizate de EJTN.

Lavinia LEFTERACHE, judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, și Luis Manuel CUNHA SILVA PEREIRA, procuror, Director adjunct al Centrului de Studii Judiciare din Portugalia, au fost invitați să participe la festivitate în calitate de inițiatori ai organizării acestui tip de competiție în anul 2006, prezentând, în acest context, conceptul originar.

Ceremonia aniversară s-a încheiat cu lansarea platformei THEMIS Generations, creată la inițiativa a două dintre câștigătoarele ediției 2011 a competiției, Heloise FERRARI, în prezent judecător la Curtea pentru minori (Franța), și Amelie BECQUART, în prezent procuror adjunct (Franța). Acestea, alături de Michael KORHONEN, manager de comunicare în cadrul EJTN, au realizat o prezentare a acestui instrument util menținerii colaborării între participanții la competiție.

În cea de a doua parte a ceremoniei, a avut loc festivitatea de premiere. Câștigătoarea celei de a zecea ediții a Competiției THEMIS a fost desemnată o echipă a Franței (compusă din Louise CHRETIEN, Arthur DE PERETTI-SCHLOMOFF, Yoann VIGUIER și coordonată de formator Emmanuelle LEBOUCHER-CABERGUENNE), pe locul al doilea s-a clasat o echipă a Italiei (compusă din Fabrizio ALESSANDRIA, Mario BENDONI și coordonată de formator Gabriella CAPPELLO), iar pe cea de a treia poziție s-a situat echipa Poloniei (compusă din Jakub PETKIEWICZ, Sylwia RAJCZYK-ZYS, Klaudia PIATKIEWICZ și coordonată de formator Artur OZIMEK).

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti