Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

ACTEDO oferă asistență juridică gratuită victimelor incendiului din București


2 noiembrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO) a dat publicității duminică, 1 noiembrie 2015, un comunicat cu privire la acordarea de sprijin juridic gratuit pentru victimele incendiului din Clubul Colectiv.

Cei implicați în tragedie și care au întrebări despre ce se întâmplă la secția de poliție, respectiv dacă este mai bine să fie martori sau persoane vătămate, despre cum se pot obține certificate medico-legale etc., pot solicita răspunsuri la adresa de e-mail: probono@actedo.org.

De asemenea, juriștii care doresc să ofere asistență juridică în mod voluntar și gratuit persoanelor implicate în tragedie, se pot înscrie la aceeași adresă de e-mail, probono@actedo.org.

Update #1

Dacă ai suferit vătămări în urma tragediei, depune plângere penală în scris (descrie ce vătămări ai suferit, inclusiv din punct de vederere moral). Dacă ai fost citat ca martor, deși tu ești inclusiv persoană vătămată, nu este nicio problemă, calitatea ta se poate schimba prin formularea unei plângeri penale. Când te prezinți la secție, depune în scris și o plângere penală. Plângerea formuleaz-o în scris de acasă (în 2 exemplare, unul dintre ele rămâne la tine și obții pe el parafa poliției cu numărul de înregistrare şi data). Când dai declarație la poliție ai grijă șă se consemneze tot ceea ce ai spus și semnează declarația abia după ce o citești și ești de acord cu conținutul ei.

Doar calitatea de persoană vătămată și de parte civilă îți dă dreptul de a studia dosarul de urmărire penală, de a fi informat în legătură cu stadiul dosarului, de a depune acte/dovezi la dosar. Apropo de acte, să păstrezi cu mare grijă bonurile de îngrijiri medicale, documente de transport sau alte acte care îți dovedesc prejudiciul.

După ce faci plângerea penală, vei fi audiat/ă în calitate de persoană vătămată/parte civilă, procurorul va face investigaţii în cauză și ulterior va fi sesizată instanța de judecată.

Informațiile de mai sus sunt pur orientative, bazate pe Codul de procedură penală, iar pentru situația concretă a fiecăruia, parcursul juridic poate fi diferit.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii