Varia
JURIDICE

Judecători cercetați disciplinar pentru utilizarea unor expresii inadecvate și exercitarea funcției cu rea-credință


4 noiembrie 2015 | JURIDICE.ro
Secţiuni: VARIA
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Inspecția Judiciară a dat publicității marți, 3 noiembrie 2015, un comunicat cu privire la exercitarea acţiunii disciplinare faţă de Găgescu Risantea şi Dolache Damian, judecători la Curtea de Apel Bucureşti, pentru abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 lit. s) şi art. 99 lit. t), raportat la art. 991 alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

În motivarea acţiunii disciplinare s-au reţinut următoarele:
– raportat la abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. s) – judecătorii au utilizat expresii inadecvate în cuprinsul deciziei penale nr. 733/A/20.05.2015, motivarea fiind în mod vădit contrară raţionamentului juridic şi de natură să afecteze prestigiul justiţiei sau demnitatea funcţiei de magistrat;
– raportat la abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. t) – au fost nesocotite normele de drept procesual, prevăzute de art. 342, 344-347 din Codul de Procedură Penală, care reglementează procedura camerei preliminare.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro