Secţiuni » Articole » Revista revistelor juridice
Revista revistelor juridice
JURIDICE

Revista ACTA Universitatis Lucian Blaga, Seria Iurisprudentia (AULB)


04.11.2015 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Revista revistelor juridice, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Facultatea de Drept a Univerităţii ”Lucian Blaga” din Sibiu a dat publicității marți, 3 noiembrie 2015, un comunicat cu privire la lansarea numărului 1/2015 a revistei ACTA Universitatis Lucian Blaga, Seria Iurisprudentia.

Arhitectura unei reviste este recreată prin conectare constantă la viaţa internaţională. Peisajul normativ al ultimilor ani este mult schimbat. Asistăm la reaşezarea ordinilor juridice, din perspectiva prevalenţei dreptului unional, a unui drept convenţional complex şi a regândirii sistemelor de drept naţionale. Mutaţiile la nivelul soclului legislativ au determinat intensificarea controverselor doctrinare şi au generat noi jurisprudenţe, cu repercusiuni asupra instituţiilor fundamentale de drept privat şi de drept public.

Revista Acta Universitatis Lucian Blaga reflectă redimensionarea actualităţii juridice, în frontierele realităţilor imediate, „atinse” de europenizare şi de globalizare. Studiile, comentariile jurisprudenţelor relevante, recenziile şi instantaneele asupra evenimentelor vieţii academice configurează un perimetru deschis dezbaterii şi propunerilor pentru viitoare legiferări. Interrelaţionările fireşti în spaţiul civilizaţiei internaţionale consolidează identitatea unei publicaţii care reuneşte efortul, rigoarea şi pasiunea pentru drept a autorilor.

:: cuprinsul

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro