Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti

ICCJ. Refuzul asigurătorului de plată a despăgubirii în termenul prevăzut în contractul de asigurare. Consecințe
04.11.2015 | Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Asigurări, Jurisprudența ÎCCJ
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în situația în care asigurătorul a refuzat nejustificat să plătească despăgubirea în termenul impus prin contractul de asigurare, iar acest fapt l-a determinat pe asigurat ca, pentru funcţionarea societăţii, să închirieze un autoturism similar celui avariat, este corectă soluția instantei de fond de obligare a asigurătorului la plata contravalorii închirierii acestui autoturism, paguba astfel produsă asiguratului fiind o pagubă directă, răspunderea asigurătorului fiind antrenată ca urmare a nerespectării culpabile a obligaţiei contractuale de a plăti despăgubirile cuvenite pe o perioadă îndelungată de timp. (Decizia nr. 282 din 30 ianuarie 2015 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect pretenții)

Corina Cioroabă

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti