Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE


Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel București ref. mutarea unor judecători la Secția de contencios administrativ și fiscal
05.11.2015 | JURIDICE.ro

Curtea de Apel București a dat publicității miercuri, 4 noiembrie 2015, un comunicat, semnat de jud. Daniel Grădinaru – Vicepreședinte, cu privire la măsurile administrative adoptate de instanța bucureșteană.

Pentru o corectă informare a opiniei publice, Curtea de Apel București face următoarele precizări:
1. Conducerea instanței evaluează constant gradul de încărcare cu dosare pe judecător și celălalt personal, în scopul asigurării unei dimensionări echilibrate a volumului de activitate pe fiecare persoană. Astfel, ultima evaluare după semestrul I al anului 2015 a evidențiat un grad de încărcare aproape dublu pentru judecătorii Secției de contencios administrativ și fiscal în raport cu cei care își desfășoară activitatea în materie civilă, respectiv penală, tendință constatată din a doua parte a anului 2014 și pe toată durata anului 2015.

2. Acest dezechilibru este accentuat pe fondul existenței unui număr mare de posturi constant vacante în cadrul Secției a VIII-a contencios administrativ și fiscal.

3. În acord cu practicile anterioare, când au apărut fluctuații de volum de activitate pe materii, în scopul echilibrării volumui de activitate, Colegiul de conducere a adoptat măsuri administrativ manageriale, raportat la resursele umane interne.

4. Fiind consultați, judecătorii din materia civilă și-au exprimat acordul pentru a participa temporar în ședințele de judecată ale Secției a VIII-a contencios administrativ și fiscal în timp ce, în materie penală, dintre cei 45 de judecători, niciunul nu a exprimat un astfel de acord.

5. Evaluând nevoile de moment ale secțiilor penale, s-a apreciat că, pentru o perioadă limitată de timp, doi judecători pot fi planificați în ședințele de judecată ale Secției a VIII-a, în număr egal cu cei desemnați din materia civilă, judecătorii nefiind mutați, ci rămânând în schema secțiilor inițiale.

6. Măsurile astfel dispuse au caracter temporar, au fost adoptate exclusiv în scopul mai sus enunțat, pe o durată de trei luni, cu posibilitatea reevaluării în funcție de nevoile concrete ale instanței.


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.