Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Curtea de Apel București ref. mutarea unor judecători la Secția de contencios administrativ și fiscal
05.11.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel București a dat publicității miercuri, 4 noiembrie 2015, un comunicat, semnat de jud. Daniel Grădinaru – Vicepreședinte, cu privire la măsurile administrative adoptate de instanța bucureșteană.

Pentru o corectă informare a opiniei publice, Curtea de Apel București face următoarele precizări:
1. Conducerea instanței evaluează constant gradul de încărcare cu dosare pe judecător și celălalt personal, în scopul asigurării unei dimensionări echilibrate a volumului de activitate pe fiecare persoană. Astfel, ultima evaluare după semestrul I al anului 2015 a evidențiat un grad de încărcare aproape dublu pentru judecătorii Secției de contencios administrativ și fiscal în raport cu cei care își desfășoară activitatea în materie civilă, respectiv penală, tendință constatată din a doua parte a anului 2014 și pe toată durata anului 2015.

2. Acest dezechilibru este accentuat pe fondul existenței unui număr mare de posturi constant vacante în cadrul Secției a VIII-a contencios administrativ și fiscal.

3. În acord cu practicile anterioare, când au apărut fluctuații de volum de activitate pe materii, în scopul echilibrării volumui de activitate, Colegiul de conducere a adoptat măsuri administrativ manageriale, raportat la resursele umane interne.

4. Fiind consultați, judecătorii din materia civilă și-au exprimat acordul pentru a participa temporar în ședințele de judecată ale Secției a VIII-a contencios administrativ și fiscal în timp ce, în materie penală, dintre cei 45 de judecători, niciunul nu a exprimat un astfel de acord.

5. Evaluând nevoile de moment ale secțiilor penale, s-a apreciat că, pentru o perioadă limitată de timp, doi judecători pot fi planificați în ședințele de judecată ale Secției a VIII-a, în număr egal cu cei desemnați din materia civilă, judecătorii nefiind mutați, ci rămânând în schema secțiilor inițiale.

6. Măsurile astfel dispuse au caracter temporar, au fost adoptate exclusiv în scopul mai sus enunțat, pe o durată de trei luni, cu posibilitatea reevaluării în funcție de nevoile concrete ale instanței.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti