Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
 1 comentariu

CSM propune modificarea Legii privind statutul judecătorilor și procurorilor


5 noiembrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: SELECTED, Sistemul judiciar

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât în ședința de marți, 3 noiembrie 2015, sesizarea Ministerului Justiţiei cu următoarele propuneri de modificare a Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor republicată, cu modificările şi completările ulterioare, după cum urmează:

La articolul 39, alineatul 1 şi alineatul 3 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
(1) Pentru verificarea îndeplinirii criteriilor de competenţă profesională şi de performanţă, judecătorii, cu excepţia celor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi procurorii sunt supuşi unei evaluări periodice privind calitatea activităţii, eficienţa, integritatea şi obligaţia de formare profesională continuă, iar în cazul judecătorilor şi procurorilor numiţi în funcţii de conducere, şi modul de îndeplinire a atribuţiilor manageriale.
(3) Judecătorii şi procurorii cu o vechime în funcţie mai mare de 20 de ani, nu sunt supuşi evaluării, cu excepţia situaţiilor în care, pentru motive obiective, evaluarea este necesară.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică