Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Modificarea Regulamentului nr. 966/2012 privind normele financiare aplicabile bugetului general al Uniunii


5 noiembrie 2015 | Elena ALBU
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

În Jurnalul oficial al Uniunii Europene, seria L 286, din 30 octombrie 2015, a fost publicat Regulamentul 2015/1929 al Parlamentului European și al Consiliului de modificare a Regulamentului (UE, Euratom) nr. 966/2012 privind normele financiare aplicabile bugetului general al Uniunii.

Obiectul regulamentului: Regulamentul (UE, Euratom) nr. 966/2012 al Parlamentului European și al Consiliului stabilește normele de instituire și de execuție a bugetului general al Uniunii Europene. În special, acesta conține norme privind achizițiile publice. Directivele 2014/23/UE și 2014/24/UE ale Parlamentului European și ale Consiliului au fost adoptate la 26 februarie 2014 și, prin urmare, Regulamentul (UE, Euratom) nr. 966/2012 trebuie modificat astfel încât să se ia în considerare directivele menționate în cazul contractelor atribuite de instituțiile Uniunii pe cont propriu. Pentru a garanta conformitatea terminologiei utilizate în Regulamentul nr. 966/2012 cu cea din cadrul Directivelor 2014/23/UE și 2014/24/UE, ar trebui adăugate unele definiții și aduse anumite clarificări tehnice. Măsurile de publicitate ex-ante și ex-post necesare pentru lansarea unei proceduri de achiziții ar trebui să fie clarificate în cazul contractelor aflate sub limita inferioară sau peste limita superioară a pragurilor stabilite în Directiva 2014/24/UE. Regulamentul nr. 966/2012 ar trebui să includă o listă completă a tuturor procedurilor de achiziții puse la dispoziția instituțiilor Uniunii, indiferent de prag.

Prezentul regulament a intrat în vigoare la 31 octombrie 2015. Se aplică de la 1 ianuarie 2016.

Elena Albu

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro