Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Modificarea Regulamentului nr. 966/2012 privind normele financiare aplicabile bugetului general al Uniunii
05.11.2015 | Elena ALBU

JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul oficial al Uniunii Europene, seria L 286, din 30 octombrie 2015, a fost publicat Regulamentul 2015/1929 al Parlamentului European și al Consiliului de modificare a Regulamentului (UE, Euratom) nr. 966/2012 privind normele financiare aplicabile bugetului general al Uniunii.

Obiectul regulamentului: Regulamentul (UE, Euratom) nr. 966/2012 al Parlamentului European și al Consiliului stabilește normele de instituire și de execuție a bugetului general al Uniunii Europene. În special, acesta conține norme privind achizițiile publice. Directivele 2014/23/UE și 2014/24/UE ale Parlamentului European și ale Consiliului au fost adoptate la 26 februarie 2014 și, prin urmare, Regulamentul (UE, Euratom) nr. 966/2012 trebuie modificat astfel încât să se ia în considerare directivele menționate în cazul contractelor atribuite de instituțiile Uniunii pe cont propriu. Pentru a garanta conformitatea terminologiei utilizate în Regulamentul nr. 966/2012 cu cea din cadrul Directivelor 2014/23/UE și 2014/24/UE, ar trebui adăugate unele definiții și aduse anumite clarificări tehnice. Măsurile de publicitate ex-ante și ex-post necesare pentru lansarea unei proceduri de achiziții ar trebui să fie clarificate în cazul contractelor aflate sub limita inferioară sau peste limita superioară a pragurilor stabilite în Directiva 2014/24/UE. Regulamentul nr. 966/2012 ar trebui să includă o listă completă a tuturor procedurilor de achiziții puse la dispoziția instituțiilor Uniunii, indiferent de prag.

Prezentul regulament a intrat în vigoare la 31 octombrie 2015. Se aplică de la 1 ianuarie 2016.

Elena Albu

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9 | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO