« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Discursul Președintelui României, cu ocazia ceremoniei de decorare a Colegiului juridic franco-român de studii europene
06.11.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Administrația Prezidențială a dat publicității joi, 5 noiembrie 2015, discursul Președintelui Klaus Iohannis, rostit cu ocazia ceremoniei de decorare a Colegiului juridic franco-român de studii europene.

Discursul integral:

„Stimată doamnă Prim-vicepreședinte al Universităţii Paris 1 Sorbona,
Stimate domnule Decan al Facultăţii de Drept din Bucureşti,
Excelenţa voastră, domnule Ambasador al Republicii Franceze,
Stimată doamnă judecător la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene,
Doamnelor şi domnilor,

Daţi-mi voie să vă felicit cu ocazia aniversării a 20 de ani de existenţă a Colegiului juridic franco-român de studii europene.

Aşa cum am menţionat şi cu alte prilejuri, educaţia constituie una dintre priorităţile mandatului meu.

Comunităţile academice trebuie să fie nu doar generatoare de inovaţie şi promotoare ale progresului, ci şi formatoare ale celei mai importante resurse de care dispune o societate, resursa umană.

În absenţa unei educaţii de calitate, progresul intelectual şi dezvoltarea societăţii devin ţinte greu de atins.

De 20 de ani, Colegiul juridic franco-român de studii europene formează specialişti în studii europene capabili să contribuie la elaborarea de către autorităţile române a unor politici publice de calitate. Absolvenţii săi ocupă astăzi poziţii de responsabilitate în cadrul instituţiilor statului român şi la nivel european, constituind o autentică reţea de expertiză tehnică în domeniul juridic.

Sunt bucuros de fiecare dată să pot constata că în România există instituţii de învăţământ superior care promovează excelenţa în educaţie şi îşi stabilesc cu exigenţă obiectivele de performanţă.

În acelaşi timp, funcţionarea de zi cu zi a Colegiului juridic franco-român de studii europene este dovada constantă a faptului că procesele educaţionale de calitate nu cunosc graniţe.

Expresie a unei îndelungate tradiţii de schimburi culturale între România şi Franţa, acest proiect bilateral reuneşte cele mai prestigioase universităţi din ambele ţări, beneficiind şi de sprijinul Ambasadei Franţei la Bucureşti şi al Institutului Francez din România.

Sunt convins că 20 de ani constituie doar începutul. Sper că noi şi noi generaţii de jurişti vor fi formate pe băncile acestui Colegiu în spiritul valorilor europene, ale democraţiei şi ale statului de drept.

Vă doresc inspiraţie, viziune şi succes!”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.