Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Avocatul Poporului. Recomandare către Agenția Domeniului Statului și ANRP


6 noiembrie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Avocatul Poporului a dat publicității joi, 5 noiembrie 2015, un comunicat, semnat de Matei Vîrtosu – Purtător de cuvânt, cu privire la recomandarea adresată atât către Agenția Domeniului Statului, cât și către Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților pentru demararea procedurilor legale de trecere în proprietatea privată a statului a terenurilor din județul Bistrița-Năsăud, aflate în proprietatea publică a statului.

Recomandarea este urmarea unei anchete inițiate de către Avocatul Poporului, după o petiție formulată de către Primăria Bistrița, în care semnala nedemararea în termenul legal a procedurii prevăzute de dispozițiile art. 6 alin. (5) din Legea nr. 165/2013, respectiv nepredarea terenurilor validate la nivelul Comisiei municipale Bistrița, în condițiile art. 9 din același act normativ, de către Agenția Domeniilor Statului și Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, deși aceasta fusese solicitată din luna ianuarie 2015.

Ombudsman-ul României a constatat că nerespectarea termenului sus-menționat și, pe cale de consecință, neschimbarea regimului juridic al terenurilor împiedică Comisia locală și Comisia județeană să procedeze la punerea în posesie a persoanelor îndreptățite și eliberarea titlurilor de proprietate, situație cu atât mai gravă cu cât aceste comisii au obligația legală de a soluționa toate cererile de restituire până la data de 1 ianuarie 2016.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii