Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
Print Friendly, PDF & Email

Guvernul a redus, comasat si anulat 102 taxe si tarife

15.06.2009 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Comunicat Guvernul Romaniei: 

„Executivul a adoptat, in sedinta de astazi, reducerea, comasarea si anularea un numar de 102 taxe si tarife nefiscale, din totalul de 491 taxe existente, a afirmat astazi, la finalul sedintei de Guvern, primul-ministru Emil Boc.

„A fost identificat un numar de 491 de taxe si tarife. Dintre acestea s-au formulat propuneri de comasare, reducere sau anulare pentru 186 taxe. Astazi avem acte normative adoptate prin ordonante, hotarari de guvern si ordine ale ministrilor pentru anularea, comasarea sau desfiintarea a 102 taxe”, a spus primul-ministru.

Potrivit sefului Guvernului, mai exista 84 de taxe care vor fi reduse sau comasate prin ordine ale ministrilor si care vor fi puse pe agenda sedintei de Guvern de miercuri.

Spre exemplu, au fost comasate taxele vizand eliberarea certificatului privind stagiul de cotizare si al punctajului anual realizat in sistemul public de pensii, tariful pentru eliberarea la cerere a asiguratilor sau a angajatorilor, a adeverintelor pentru stagiul de cotizare necesare obtinerii certificatelor, eliberarea la cererea asiguratilor a adeverintelor care atesta calitatea sau venitul asigurat si eliberarea adeverintelor care contin informatii necesare executarii silite.

„Toate aceste 4 tarife si una dintre taxe s-au cumulat intr-una singura” a aratat secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice, Gratiela Iordache.

Totodata, a fost eliminat tariful privind cheltuielile de autorizare si reautorizare a personalului de specialitate in constructii.”

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week