Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Badea Clifford Chance – consultanta ref. finantare Real Estate


16 iunie 2009 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Badea Clifford Chance a oferit cu succes consultanta pentru inca o tranzactie de succes din sud-estul Europei, asistand recent UniCredit Bank Austria si Yapi Kredi, una dintre cele mai mari banci private turce, in legatura cu o finantare de real estate in valoare de 101 milioane de euro pentru dezvoltarea Optimum Shopping Center, localizat in Turcia.

Optimum Shopping Center este dezvoltat de catre compania turca Ronenans impreuna cu firma de investitii americana Amstar Global Partners in orasul Adana, care se afla in partea de sud-est a tarii. Costurile pentru dezvoltarea Optimum Shopping Center sunt estimate la o valoare de 141 milioane de euro, acesta urmand sa fie deschis in martie 2011. 

„Aceasta tranzactie este relevanta in mod special pentru activitatea noastra, reflectand faptul ca biroul din Bucuresti este un punct nodal pentru piata din sud-estul Europei. Asistam in mod constant clienti precum Morgan Stanley si Deutsche Bank cu privire la tranzactii in numeroase tari din regiune, precum Turcia, Bulgaria, Croatia, Moldova si Serbia.” a comentat Daniel Badea, Managing Partner al Badea Clifford Chance.

Ca o recunoastere a activitatilor sale in regiune, Clifford Chance a castigat in decembrie 2008 premiul „Balkans Legal Advisor of the Year” (Consultantul juridic al anului in Balcani) pentru tranzactiile realizate in domeniul achizitii si fuziuni. Premiul a fost acordat de prestigioasa publicatie Financial Times si de Mergermarket European. 

Perry Zizzi, Partner, a adaugat: „Aceasta este o tranzactie semnificativa pentru o perioada in care finantarile sunt in continuare deosebit de dificil de obtinut pentru asemenea proiecte, in special pe piata din Turcia, care a fost afectata de criza financiara la fel de mult ca si cea din Romania. Clifford Chance considera Europa de Sud-Est, si in special Turcia, o piata importanta in urmatorii ani, acest lucru fiind evidentiat si de parteneriatul strategic pe care firma l-a incheiat cu unul dintre cei mai buni avocati din Turcia.”

Echipa Badea Clifford Chance, care a lucrat la aceasta tranzactie, a fost compusa Perry Zizzi (partener, specializat in finantari de real estate), Cosmin Anghel (counsel, specializat in finantari) si John Fenemore (avocat senior, specializat in finantari). Perry Zizzi a acordat asistenta in tari din sud-estul Europei, inclusiv cu privire la restructurari, finantari de real estate, privatizari si achizitii si fuziuni.

Clifford Chance a deschis un birou in Bucuresti in iunie 2006 pe baza asocierii cu Badea & Asociatii, o firma locala din Romania. Cele doua firme au decis sa fuzioneze in decembrie 2008, acest lucru intrand in vigoare incepand cu 1 mai 2009. Ca urmare a fuziunii, numele firmei a devenit Badea Clifford Chance, iar Daniel Badea continua sa fie Managing Partner. Badea & Asociatii a fost fondata in anul 2002 de catre Daniel Badea si Nadia Badea. 

Biroul din Bucuresti are in prezent patru parteneri si 50 de avocati, facand parte din regiunea Europa Centrala si de Est a Clifford Chance, care mai detine birouri si in Budapesta, Moscova, Praga, Varsovia si Kiev. Firma lucreaza in mod regulat si are legaturi stranse cu firme de avocatura din Bulgaria, Croatia, Moldova si Serbia.

Badea Clifford Chance a fost in mod constant implicata in tranzactii complexe de imprumuturi sindicalizate, project finance, restructurari, derivate, emisiuni de eurobonduri si de actiuni pe piete internationale de capital, achizitii de companii de catre investitori strategici sau fonduri de private equity, proiecte de infrastructura si autostrazi, investitii imobiliare, proiecte energetice etc.

Badea Clifford Chance ocupa locul 1 in topul firmelor de avocatura din Romania in cea mai recenta editie a Legal 500 (2009) la sectiunile Banking & Finance si Real Estate, precum si in ultima editie a Chambers & Partners Global (2009) la sectiunea Banking & Finance.

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică