Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Avocatul Poporului cere stoparea desființării construcțiilor provizorii din str. Vulturilor din București


10.11.2015 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Dreptul muncii, Dreptul securitatii sociale
JURIDICE - In Law We Trust

Avocatul Poporului a dat publicității vineri, 6 noiembrie 2015, un comunicat, semnat de Matei Vîrtosu – Purtător de cuvânt, cu privire la solicitarea de stopare a procedurii de desființare a construcțiilor provizorii din str. Vulturilor nr. 50, Sector 3, din București.

Avocatul Poporului a emis o adresă către Direcția Generală de Poliție și Control din cadrul Primăriei Generale a Capitalei în care solicită reconsiderarea soluției de desființare a construcțiilor provizorii situate pe domeniul de la adresa din strada Vulturilor nr. 48-50, Sector 3 și comunicarea actului administrativ prin care s-a luat măsura desființării acestora. Totodată, se solicită Primarului General Interimar al Municipiului București, Primarului Sectorului 3 și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3 luarea tuturor măsurilor legale care se impun pentru protecția persoanelor aflate în strada Vulturilor nr. 50, Sector 3.

Ombudsman-ul României consideră că aceste construcții reprezintă, în momentul de față, singura soluție de adăpostire în timpul sezonului rece pentru această categorie de persoane, până la găsirea unei soluții viabile. Evacuarea ar constitui încălcarea dreptului la un adăpost corespunzător, maniera propusă de autorități este una lipsită de compasiune și înțelegere față de situația acestora.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti