Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

SED LEX ref. demiterea a doi directori de direcții regionale ale finanțelor publice
11.11.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul muncii, Fiscalitate
JURIDICE - In Law We Trust

Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX a dat publicității marți, 10 noiembrie 2015, un comunicat cu privire la demiterea a doi directori de direcții regionale ale finanțelor publice și motivele pentru care a fost luată această masură.

În legătură cu decizia președintelui ANAF de demitere a celor doi, SED LEX face următoarele precizări:
1. Pentru examenele de promovare a funcționarilor publici din cadrul direcțiilor regionale ale finanțelor publice, presedintele ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, a dispus, chiar în timpul organizării examenelor, înlocuirea locațiilor și a membrilor comisiei constituite cu avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici și crearea unei comisii centralizate la nivel regional, încălcând flagrant prevederile HG nr. 611/2008 privind organizarea și dezvoltarea carierei funcționarilor publici

2. Orice funcționar are obligația, conform prevederilor Statutului functionarilor publici, să refuze motivat orice dispoziție a superiorului ierarhic, care încalcă prevederile legale. Potrivit legii, examenul e organizat de direcția regională, nu de ANAF.

3. Justificarea referitoare la scopul final al acestei măsuri, respectiv asigurarea unui examen transparent și bazat pe competențe prin prezenta unui reprezentant al Direcției de Integritate este cel puțin jignitoare, dat fiind faptul că modificarea comisiilor s-a facut printr-o simplă adresă emisă în data de 4 noiembrie 2015, imediat după ce în data de 3 noiembrie 2015 a avut loc un protest spontan. Prin urmare e nevoie de integritate doar după o acțiune de protest? De ce pentru examenul organizat înainte cu o săptămână când nepoata președintelui ANAF a concurat singură pe un post de conducere pe care l-a și ocupat nu a fost necesară prezența unui reprezentant al Direcției de Integritate?

4. Prin modificarea locației de desfășurare a concursurilor la nivel regional, presedintele ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, în mod abuziv, încearcă să umilească și să pedepsească funcționarii care au manifestat spontan, considerând că și acest lucru a contribuit la căderea Guvernului Ponta din care făcea parte. Foarte mulți colegi ar trebui să se deplaseze între 100-200 km pentru a participa la examen, pe propria cheltuială, concomitent cu destabilizarea funcționării instituțiilor în care își desfășoară activitatea, urmând ca pentru 2-4 zile un număr de 3.200 de persoane să migreze între orașe.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti