Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Propuneri de modificare a prevederilor ref. pensiile de serviciu ale magistraților
11.11.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul muncii, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât în ședința de marți, 10 noiembrie 2015, sesizarea ministrului justiţiei în vederea modificării HG nr. 1275/2005, după cum urmează:
– completarea HG nr. 1275/2005 cu un nou articol, art. 41, cu următorul cuprins: „Art. 41 – (1) Nu beneficiază de pensie de serviciu persoanele aflate în vreuna din situaţiile prevăzute de art. 83^2 alin. (1) din lege.
(2) Dispoziţiile art. 83^2 din lege se aplică şi în privinţa infracţiunilor comise anterior intrării în vigoare a Legii nr. 118/2014, începând cu data intrării în vigoare a acestei din urmă legi.
– modificarea art. 23 din HG nr. 1275/2005, după cum urmează: „Art. 23 – (1) La cererea persoanei îndreptăţite, casa teritorială de pensii are obligaţia de a recalcula pensia de serviciu, eliberând în acest sens o nouă decizie de pensionare.
(2) La recalcularea pensiei de serviciu, baza de calcul este reprezentată de indemnizaţia de încadrare brută lunară sau salariul de bază brut lunar, după caz, şi sporurile avute în ultima lună de activitate înainte de data cererii de recalculare.
(3) În acest scop, la cererea persoanei îndreptăţite, ultima unitate angajatoare va elibera o nouă adeverinţă, conform modelului din anexa nr. 7.
(4) Recalcularea pensiilor de serviciu poate fi solicitată de persoana îndreptăţită şi în condiţiile art. 107 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice cu modificările şi completările ulterioare.
– inserarea unui articol, art. 15^1 , cu următorul cuprins: „Art. 15^1 – Înainte de eliberarea deciziei de pensionare, casa teritorială de pensii solicită avizul Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege pentru acordarea pensiei de serviciu, în cazul judecătorilor, procurorilor şi magistraţilor asistenţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti