« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

BULBOACĂ & ASOCIAȚII alături de The Foundations 1.0 SEE (TF1) în prima tranzacție a fondului de investiții în România
11.11.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Firma de avocatură BULBOACĂ & ASOCIAȚII a acordat asistență juridică fondului de private equity The Foundations 1.0 SEE (TF1) cu privire la investiția prin infuzie de capital în Otto Broker de Asigurare, una dintre companiile cele mai dinamice în domeniul său de activitate.

TF1 este unul din principalele fonduri de investiții cu focus exclusiv pe Europa de Sud Est și are ca principali investitori Fondul European de Investiții (FEI) și Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), alături de companii specializate de investiții, fonduri mutuale și alți investitori privați.

Această tranzacție a marcat o dublă premieră, fiind prima investiție a TF1 în România, și, totodată, prima tranzacție de private equity în domeniul serviciilor de brokeraj în asigurări din România. Asistența BULBOACĂ & ASOCIAȚII a constat în realizarea raportului de due diligence juridic, structurarea tranzacției, redactarea și negocierea acordului de investiție și a celorlalte documente aferente tranzacției.

Echipa BULBOACĂ & ASOCIAȚII a fost coordonată de Cosmin Stăvaru, Partener coordonator al practicii de M&A.

Tranzacția a fost una tipică de private equity, cu un design complex, dar suplu, specific acestui tip de investiție, prin care fondul TF1 va furniza, corelat cu planul de afaceri agreat, capital de creștere în valoare de 4 milioane de euro societății Otto Broker de Asigurare, în schimbul dobândirii unei participații inițiale de 50% în societate. A fost de asemenea o tranzacție care a ridicat provocări atât prin prisma standardelor înalte și obiectivelor ambițioase pe care TF1 le impune în activitatea sa, cât și în contextul unui cadru de reglementare intens și al unei piețe dinamice, cu evoluții surprinzătoare. Această investiție dă un semnal pozitiv, de încredere a investitorilor în piața asigurărilor, în general, mai ales în contextul evoluțiilor recente, și de maturizare a segmentului serviciilor de brokeraj în asigurări”, a declarat Cosmin Stăvaru.

 
Secţiuni: Asigurări, Corporate, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD