Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

VILAU | ASOCIATII obține un nou succes pentru Aeroportul Internațional Timișoara. Acuzațiile nefondate ale Carpatair privind abuzul de poziție dominantă au fost respinse
11.11.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Concurență, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Aeroportul International Timisoara – Traian Vuia S.A. a obtinut pentru a doua oara castig de cauza in fata instantelor judecatoresti in legatura cu acuzatiile aduse de Carpatair S.A. cu privire la un pretins abuz de pozitie dominanta.

Avocatii VILAU | ASOCIATII, care au asistat si reprezentat Aeroportul International Timisoara – Traian Vuia S.A.  pe durata intregii proceduri derulate in fata Consiliului Concurentei si a instantelor de judecata, au adus argumente solide si au reusit sa demonteze, din nou, acuzatiile nefondate aduse de Carpatair S.A.

Consiliul Concurentei a decis in cursul anului 2014 inchiderea investigatiei initiate in baza plangerii formulate de Carpatair S.A. impotriva Aeroportului International Timisoara – Traian Vuia S.A., iar Carpatair S.A. a constestat aceasta decizie.

In data de 15 septembrie 2015, Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea formulata de Carpatair S.A. pe baza argumentelor invocate de avocatii VILAU | ASOCIATII, mentinand astfel decizia Consiliului Concurentei.

Sirul acuzatiilor neintemeiate ale Carpatair S.A. a pornit in anul 2012, prin plangerea adresata Consiliului Concurentei privind investigarea unor politici comerciale ale Aeroportului International Timisoara – Traian Vuia S.A. care, in opinia Carpatair S.A., ar fi abuzat de pozitia sa dominanta. In plus, Carpatair S.A. a solicitat adoptarea in regim de urgenta a unor masuri interimare.

In baza apararii bine fundamentate de catre avocatii Aeroportului International Timisoara – Traian Vuia S.A., Consiliul Concurentei a decis in decembrie 2012 ca nu exista temei pentru a dispune vreuna dintre masurile interimare ce i-au fost solicitate. Decizia de respingere a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti, Carpatair S.A. solicitand deopotriva anularea deciziei Consiliului Concurentei si dispunerea de catre instanta de judecata a masurilor interimare.

In anul 2013, Curtea de Apel Bucuresti a retinut insa argumentele dezvoltate de avocatii Aeroportului International Timisoara – Traian Vuia S.A., decizand respingerea actiunii promovate de Carpatair S.A. si mentinerea deciziei Consiliului Concurentei.

„Decizia Curtii de Apel Bucuresti din septembrie 2015 reprezinta un nou succes obtinut pentru clientul nostru si confirma pe deplin justetea politicilor comerciale ale Aeroportului International Timisoara – Traian Vuia S.A., precum si lipsa de fundament a acuzatiilor Carpatair S.A.”, a declarat Dragos Mihail Vilau, avocat asociat coordonator al VILAU | ASOCIATII.

Echipa VILAU | ASOCIATII care  reprezinta Aeroportul International Timisoara – Traian Vuia S.A. in acest proiect este coordonata de Dragos Mihail Vilau, Catalina Ana si Teodor Hnatec.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti