
DIICOT-București. Constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, fraudă informatică. Reținere, control judiciar.
Urmare a comunicatului din data de 12 noiembrie 2015, au fost făcute următoarele precizări:
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus la data de 13 noiembrie 2015 punerea în mişcare a acţiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a inculpaţilor: C. T. M., pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi instigare la fraudă informatică în formă continuată, C. M. M., C. C.şi M. M., pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, în varianta aderării și sprijinirii, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la fraudă informatică în formă continuată.
În fapt, s-a reţinut că în perioada 2008-2015, inculpatul C. T. M. a iniţiat şi constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat și pe care l-au sprijinit și alte persoane, specializat în fraudarea bugetului de stat prin omisiunea înregistrării și evidențierii în actele contabile a operațiunilor comerciale desfășurate și a încasarilor realizate prin societățile comerciale CHOCO ATENEU S.R.L., CHOCO MOSILOR S.R.L., COZA NOSTRA ART S.R.L., THEOBROMA CONSULT S.R.L., THEOPROD ART S.R.L., SC SOLUTIONS CENTER S.R.L., S.C. GLOBAL INTERCONSULT S.RL., S.C. GLOBAL INTERFOOD S.R.L., S.C. DESERT PROD S.R.L., S.C. DELICES CUISINE S.R.L., S.C. CCT INNOVATION S.R.L., S.C. MAESTRO PROD FOOD S.R.L. pe care le controla direct sau prin interpuși.
În acest scop, inculpatul a procurat de la inculpaţii C. C.si M. M. un program informatic de contabilitate care permitea instalarea în casele de marcat şi care realiza o dubla evidență, una reală pentru vânzările realizate efectiv și una fictivă, pentru vânzările reduse în mod intenționat și fiscalizate, pe baza datelor privind vânzările nereale, diminuate.
De asemenea, s-a reţinut că, în perioada 2008-2015, inculpata C. M. M., în calitate de contabil-şef în cadrul societăţilor mai sus menţionate, a aderat la grupul infractional organizat pe care l-a sprijinit în baza aceleiași rezolutii infractionale, prin colectarea sumelor de bani încasate din vânzările nedeclarate, precum şi prin întocmirea evidentelor contabile în baza unor date nereale, modificate si falsificate privind vânzarile realizate la punctele de lucru ale societatilor menționate.
Prejudiciul estimativ produs bugetului de stat este în cuantum de 2.281.915 de lei (echivalentul a 512.036.60 de euro).
Totodată, prin ordonanțele din data de 13 noiembrie 2015 s-a dispus față de inculpații P. A. R. C., N. A. C., S. M., P. C.şi V. I. C. luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 zile.
În cauză se efectuează cercetări și față de alte persoane sub aspectul săvârșirii infracțiunilor mai sus menționate, în cauză dispunându-se și instituirea unor sechestre asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului.
În cauză se va solicita Tribunalului Bucureşti luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii mai sus menţionaţi.
Pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
:: sursa: www.diicot.ro
Aflaţi mai mult despre constituire a unui grup infractional organizat, control judiciar, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, evaziune fiscala, frauda informatica, Georgiana-Camelia LUCIU, retinereJURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.
Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.